Arogantna odbrana majke Koste Kecmanovića: “ZANIMA VAS OTKUD MOJ DNK NA ČAHURI? PUSTITE MAŠTI NA VOLJU”

arogantna odbrana majke koste kecmanovića: “zanima vas otkud moj dnk na čahuri? pustite mašti na volju”

U Višem sudu u Beogradu majka dječaka koji je u OŠ Vladislav Ribnikar počiono masakr, M. K. negirala je krivicu i izazvala gnjev roditelja koji su riječima “ne mogu da slušam literarne radove” i “dosta je bilo laži” komentarisali njeno izlaganje

M. K., majka dječaka ubice koja je jučer pred višim sudom u Beogradu negirala krivicu i pokušala da kaže kako joj je žao zbog masakra koji je njen sin 3. maja prošle godine počinio u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” na Vračaru, šokirala je sve prisutne u sudnici svojim odgovorom otkud njen DNK na čahuri pronađenoj u učionici historije u kojoj je maloljetni ubica pucao u djecu iz razreda u koji je išao.

– Pustite mašti na volju – arogantno je M. K. dala odgovor na konkretno pitanje, ne želeći time da otkrije na koji način je jak biološki materijal ostavila na čahuri, pa tako ni da li su tačne spekulacije koje su se provlačile kroz javnost, da je lično punila oružje.

Angelina Aćimović na jučerašnji dan prije tačno godinu dana izgubila je bitku za život u Dječjoj klinici u Tirškovoj. Djevojčica koja je teško ranjena 3. maja u učionici, punih 12 dana borila se život.

Inače, majka dječaka ubice je po profesiji stručnjak za DNK i vještačila je i davala stručno mišljenje u brojnim sudskim predmetima.

Optužnicom Višeg javnog tužilaštva u Beogradu na teret joj je stavljeno krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i municije.

– Na početku svog izlaganja, odnosno iznošenja odbrane, pokušavala je kao i njen suprug V. K. na prethodnim suđenjima da glumi žrtvu i pokazuje saosećajnost sa članovima porodica ubijene djece, radnika osiguranja. Za sudskom govornicom je čak izjavila saučešće, ali koliko su u njenim riječima roditelji koji su izgubili najmilije osjetili iskrenost najbolje svjedoči to što je jedan od očeva na glas rekao “ne mogu da slušam ove literarne radove”, ustao i napustio sudnicu – otkrio je izvor Kurira.

Jedan za drugim, iz sudnice su tokom njenog izlaganja izašli otac ubijene Angeline Aćimović, Anđelko, kao i očevi Andriane Dukić, Dane Dukić i Mare Anđelković, Branko Anđelković.

Oni koji su imali snage da ostanu da prate, iz sudnice su izašli uzrujani. Advokatica Zora Dobričanin Nikodinović, koja je zastupnik porodica, rekla je po završetku suđenja da je atmosfera bila teška za sve oštećene.

– Blago svima koji nisu u sudnici jer je atmosfera mučna i teška. U toku je iznošenje odbrane okrivljene, što će se nastaviti i na narednom ročištu. Teško kad sa jedne strane imate porodicu dječaka koji je odgovoran za ubistva, a sa druge roditelje ubijene, ranjene djece, sestru Dragana Vlahovića koji traže odgovore na pitanja, a ne dobijaju ih – rekla je advokatica nakon suđenja.

Osim mučne teške atmosfere u sudnici za sve oštećene, jučerašnje suđenje je navodno obilježila i burna rasprava advokata koji brane roditelje dječaka ubice i tužilaca koji zastupaju optužnicu.

– Poslije iznošenja odbrane majke dječaka ubice, advokati su joj postavljali pitanja ali su dvojica tužilaca protestvovala zbog toga što joj kroz pitanja sugerišu da daje odgovore drugačije od onoga što je rekla u odbrani, a odnosi se na dio njene odbrane o vježbanju gađanja dječaka u streljani u koju ga je otac vodio – objašnjava naš sagovornik.

Tužioci su, kako dodaje nekoliko puta intervenisali zbog nezakonitih pitanja odbrane, ali i sami roditelji ubijene Eme Kobiljski.

– Roditelji Eme Kobiljski ostali su u sudnici, ali u jednom trenutku ni oni nisu mogli da ostanu mirni na ono o čemu su majka i njeni branioci govorili, pa su dobacili: “Dosta više s lažima”.

Podsjetimo, prethodno je i otac dječaka ubice negirao krivicu a tokom izlaganja je navodno insistirao na tome da su “oni ugledna porodica” i da on ne treba da ide “na robiju za nešto što nije uradio”.

Nastavak suđenja zakazan je za 21. maj kada bi majka dječaka ubice trebalo da nastavi da odgovara na pitanja roditelja nastradalih i ranjenih, pošto je na pitanja njihovih advokata, zastupnika, odbila da da odgovore, piše Kurir.

pressmediabih.com

drugi upravo čitaju