Sastojci:
500 g prhkog tijesta
165 g smeđeg šećera
1/2 kašičice cimeta
1/2 kašičice mljevenog đumbira
1/4 kašičice mljevenog muskatnog oraščića
1/4 kašičice mljevenog karanfilića
1/2 kašičice soli
430 g ispasirane bundeve
1 konzerva kondenzovanog mlijeka
3 jajeta
Priprema:
Prhko tijesto razvucite, pa utisnite u kalup (po dnu i ivici). Stavite u frižider dok napravite fil. Bundevu skuvajte, pa ispasirajte (treba da imate 430 g ispasirane bundeve). U posudi pomiješajte šećer, cimet, đumbir, muskatni oraščić i karanfilić. Zatim dodajte pire od bundeve, jaja i sipajte mlijeko. Dobro sjedinite smjesu i sipajte u kalup sa korom. Ako želite koru možete da premažete umućenim jajetom. Pecite u zagrijanoj rerni na 200°C oko 15 minuta. Zatim smanjite temperaturu na 180°C i pecite još 40 minuta. Ostavite da se potpuno ohladi, pa servirajte.
BONUS VIDEO:
AMERIČKI RECEPT ZA PITU SA BUNDEVOM Krckava kora punjena mirisnim nadjevom Aloonline.ba.