Alihodžić: Izgubili smo protiv Borca, dužni smo navijačima

Fudbaleri Željezničara će u 19. kolu Premijer lige BiH na svom terenu dočekati Posušje.

Umjesto Edisa Mulalića, koji je uz izvinjenje ljudi iz FK Željezničar morao propustiti press konferenciju, pojavio se prvi pomoćnik Edis Mulalić koji je izrazio veliko poštovanje prema Posušju.

– Sigurno da nas očekuje teška utakmica. Kada kažem teška, odnosi se na protivinika, koji je veoma neugodan, to su pokazali i u prethodne tri utakmice. Čeka nas težak posao. U posljednjoj utakmici protiv Borca smo izgubili na Grbavici, tako da smo dužni našim vjernim navijačima koji slave 35. rođendan i doći će u velikom broju. Ja i ovom prilikom sve navijače, sve pristalice da dođu na Grbavici kako bi podržali naš klub. Ekipa Posušja veoma dobra ekipa, sa par dobrih pojedinaca pogotovo u vrhu napada, gdje imamo Bobana i Jovića, koji su veoma dobri napadači, ali ja se nadam da ćemo mi ovu utakmicu riješiti u našu korist i zatvoriti jesenju polusezonu, rekao je Haris Alihodžić u najavi utakmice, rekao je Haris Alihodžić, pa dodao:

– Osvojili su podjednak broj bodova kući i u gostima, to ne znači ništa u subotu. Mi smo se pripremali, imali smo duži period bez utakmice i ja se nadam da ćemo svi biti spremni, izuzev kažnjenog Santosa i povrijeđenog Gasala i Vege.

Zadovoljan je Alihodžić polusezonom iza Željezničara.

– Kada se pogleda polusezona možemo biti zadovoljni, sa bodovima i prikazanim. Najposjećeniji smo klub u državi. Imali smo i pehova na pojedinim utakmicama, ne samo naše prirode, znamo šta se desilo u Banovićima i na Grbavici u posljednjoj utakmici. Tu smo izgubili sigurno tri boda i sa stri boda smo u samom vrhu. Ja se nadam da ćemo sa ovom utakmicom i sa nova tri boda ostati u vrhu, a moram napomenuti da mi na proljeće u naredne tri-četiri utakmice imamo najpovoljniji raspored, imamo utakmice sa Igmanom, Slobodom i Slogom,uz zaostalu utakmicu sa Sarajevom. Očekujemo najbolji rezultat i da se učvrstimo do posljednje trećine prvenstva na tabeli.

Veznjak Plavih, Nedim Mekić, je kratko najavio sutrašnji duel.

– Dolazi nam neugodna ekipa koja je u posljednje tri utakmice osvojila sedam bodova. Mi se na Grbavici uvijek postavimo kao favoriti, imamo publiku. Ja im ovom prilikom čestitam rođendan, njih ništa specijalno ne treba pozivati, oni su uvijek tu i daju nam podršku, a ja se nadam da ćemo im se odužiti pobjedom.

Utakmica Željezničar – Posušje igra se sutra od 17 sati. 

sport1.oslobodjenje.ba

drugi upravo čitaju