Zrinjski: Jakirović zaista ne odstupa od svojih postulata

Čondrić, Ćorluka, Bekić, Senić, Magdić, Savić, Barišić, Tičinović, Ćuže, Jukić i Bilbija. To je bila startna postava Zrinjskog u generalnoj probi za Šerif, vjerojatno i najvažniji detalj u pobjedi nad Igmanom 2:0.

Nismo očekivali neke velike promjene u startnoj postavi u odnosu na prošlu sezonu i one se nisu ni dogodile. Zrinjski je u duel s novim premijerligašom, konjičkim Igmanom, krenuo s provjerenim timom u kojem se našlo mjesta i za dva nova imena, a koja su uskočila jednim logičnim slijedom.

Starteri

Dakle, idemo još jednom – Čondrić, Ćorluka, Bekić, Senić, Magdić, Savić, Barišić, Tičinović, Ćuže, Jukić i Bilbija. Izbacite li Senića i Ćužu, a na njihova mjesta ubacite Jakovljevića i recimo Jankovića, dobit ćete prošlosezonski Zrinjski – u svakoj od linija. Onu momčad koja je poharala Premijer ligu, koja je srušila rekordan broj rekorda. Dakle, nije trebalo mijenjati? Apsolutno. Ali promjene su se dogodile i opravdane su. Slobodan Jakovljević na pripremama u Sv. Martinu na Muri nije igrao jer je vukao blagu ozljedu pa ja njegovo mjesto usločio iskusni novak Matej Senić koji je iz Varaždina očito stigao spreman… i fokusiran. A to se za Marija Ćužu na krilu još više može ustvrditi. Jer je on uskočio prvenstveno zahvaljujući dosad prikazanom u pripremama, ne i zbog toga što se netko ozlijedio.

Očekivano

I? Kako je onda to izgledalo? Jasno da Zrinjski nije igrao kao da je s druge strane Šerif, a i Igman se došao prezentirati u što boljem svjetlu, donekle demantirati izjavu šefa struke Mostaraca Sergeja Jakirovića koji je uoči generalke za Šerif izjavio da ‘nije mogao pronaći adekvatnog protivnika’.
U svakom slučaju, Zrinjski je očekivano dominirao posjedom iz čega je u 40. minuti došao do vodstva (Bilbija), da bi u 61. Karlo Kamenar utakmicu riješio i po pitanju neizvjesnosti. Rezultat je, kao i startna postava, uskočio u rubriku ‘očekivano’, ali to nikako ne znači da sada točno znamo što očekivati iduće srijede, kada se zaigra za daleko vrjedniju nagradu – mogući prolaz u 2. kolo kvalifikacija za Ligu prvaka.

Neizvjesnost

Neizvjesnost je po pitanju duela sa Šerifom tu još od ždrijeba i prvih informacija koje su otkrile da se moldavski prvak, koji je prošle sezone izbacio Dinamo i Zvezdu te u Madridu dobio Real, uvelike promijenio. Zatim je ‘ulje na vatru’ u tom pogledu dodao i Jakirović koji je kazao kako je Šerif bilo nemoguće skautirati, kao i da mu prijatelj na njihovoj klupi, Stjepan Tomas, daleko više zna o Zrinjskom nego što vrijedi obratno. Nije nešto pomogao ni trijumf Šerifa u generalci protiv Milsamija (4:1), što će reći da ćemo tek u srijedu od 20 sati početi uviđati o kakvom se točno rivalu radi.

Stav

Ono što će Zrinjskom biti potrebno, uz kvalitetu koju ima, bit će stav. Šampionski, drzak. Jer pokloniti Šerifu previše respekta, to sigurno neće izdobriti. Po tom pitanju raduje Jakirovićeva izjava da neće puno odstupati od svojih postulata, ali isto tako – nitko u plemićkom taboru ne bi si smio dopustiti luksuz opuštanja… pa ni u nekoj pripremi plana. Posebno to treba naglasiti zbog činjenice da je rival dosta mijenjao, da je i dalje nepoznanica… iako je Jakirović dobio neku kompletniju sliku kada je čuo da je Šerifom postao njegov bivši igrač, Nigerijac Iyayi Atiemwen,, kojeg je nakon sjajne sezone u Gorici prodao Dinamu.
Nije da Zrinjski nema što izgubiti, ali činjenica da je Šerif ipak favorit, mogla bi donekle Plemiće učiniti manje nervoznima. A kad su svoji, onda su pravi. 

………………

Zrinjski u lipnju/srpnju

8. 6. okupljanje
12. 6. polazak u Sv. Martin na Muri
14. 6. ždrijeb 1. kola kvalifikacija za LP
15. 6. ždrijeb 2. kola kvalifikacija za LP
          utakmica protiv Mure 2:1
18. 6. utakmica protiv Varaždina 3:0

21. 6. utakmica protiv Škendije 3:3
22. 6. kraj priprema u SV. Martinu na Muri

29. 6. utakmica protiv Igmana2:0
6. 7. prva utakmica 1. kola kv. za LP
12. 7. uzvrat 1. kola kv. za LP

Piše: Slaven Nikšić
[email protected]

The post Zrinjski: Jakirović zaista ne odstupa od svojih postulata appeared first on Dnevni.ba.

dnevni.ba

drugi upravo čitaju