Zrinjski: Dosljednost do kraja

Dočekali ih sa špalirom, a ovi im zabili dva komada. Neki bi Plemiće nazvali bezobraznima, no oni su u Prijedoru, u zadnjem kolu sezone, samo ostali dosljedni. Do kraja.

– Trijumfom u Prijedoru prvenstvenu utrku smo zaključili s 84 boda, a osvojenih 84,8 posto bodova potvrđuje da smo do titule stigli najdominantnije u premijerligaškoj povijesti!
Plemići su se s ovim podatkom  pohvalili nakon 2:0 u Prijedoru, gdje je još dva gola zabio ove sezone rekordni Nemanja Bilbija. I to, podatak da je u zadnjem kolu Zrinjski odigrao da pobijedi, da zabije ta dva komada, najviše govori o karakteru prvaka… karakteru koji se izgrađivao kroz ovu povijesnu sezonu, ali koji je već u njenim prvim minutama bio izgrađen do te mjere da je Zrinjski odmah znao što i kako želi. Od otvarajućeg derbija na Pecari, u kojem se usprkos 0:0 vidjela usmjerenost i kvaliteta, derbija nakon kojeg se kroz 32 kola koja su uslijedila cilj nije gubio ni u jednom trenutku – Zrinjski  je napadao i napadao.  Do zadnje sekunde prvenstva!

Ispis u stilu

Još jedna pobjeda. Ukupno 26. Zrinjski je u toj brojci uhvatio rekord, kao što je zapravo slučaj i sa skoro svakom brojkom u konačnom izgledu tabele. I to sve govori. A nije da je u svakoj utakmici, svakom kolu, situacija s kadrom bila idealna. Daleko od toga. Nije to bio slučaj ni u Prijedoru, iako je na papiru to bila u najmanju ruku vrlo jaka postava.  
Soldo, Trajkovski, Ćorluka, Zlomislić, Bašić, Šakota, Savić, Jakovljević, Janković, Tičinović, Bilbija. Bila je to startna postava za zadnje, 33. kolo sezone, donekle kompromitirana, postava koja nije bila najjača, ali opet – bila je dovoljno dobra da Zrinjski Rudaru, koji je već ispao, pokaže tko je gazda. Da ga nadigra, u nastavku rezultatski sruši, zabije mu ta dva pobjednička gola. Ispiše se u stilu…, a mogli su Plemići, da manje drže do sebe, odigrati s pola snage, da se to što se mora odraditi – odradi.

Bilbija, 123. put

Oba pobjednička potpisao je – Nemanja Bilbija. Bili su to njegovi 100. i 101. gol za Zrinjski, 32. i 33. ovosezonski, ukupno 122. i 123. u Premijer ligi. Ove dvije zadnje brojke, dovele su ga na tri, na dva pogotka od najboljeg strijelca Premijer lige BiH svih vremena – Santosa Laga Wagnera. Nema sumnje da će Nemanja taj rekord, nakon što je ove sezone postao najboljim strijelcem u povijesti Zrinjskog, prigrabiti početkom iduće sezone, a i dotad ćemo pričati o njegovim nestvarnim brojkama – o 33. prvenstvena gola zabijena u isto toliko prvenstvenih kola. Tek je prigodno što je uoči Prijedora saznao da će biti dio reprezentativnog kadra koji će u lipnju igrati Ligu nacija, a to što je i ranije ‘morao’ dobiti poziv, a nije, neka je druga priča.

Zapravo savršena kampanja

O ovoj povijesnoj priči Zrinjskog pričat će se godinama, generacijama nakon ovih koje su imale sreću uživo gledati Plemiće koje je posložio Sergej Jakirović. Pričat će se o tom samo jednom porazu (od Radnika), o uvjerljivim pobjedama u derbijima, a možda će malčice ispod radara pobjeći činjenica da je Jakirovićev Zrinjski u svakoj utakmici držao nogu do poda na gasu… s tim da je pred kraj sezone očekivano malčice nestalo goriva, a i ozljede su učinile svoje pa to nije bilo baš uvjerljivo, ne baš u svakoj od tih završnih utakmica.
A  kako je to, čini se, jedino što se može prigovoriti Plemićima, da su samo ljudi, ne mašine, zapravo možemo pričati o savršenoj kampanji koja teško da je mogla biti bolja. U bilo kojem detalju.

Piše: Slaven Nikšić
desk@dnevni-list.ba

(function (el) { window.addEventListener(“message”, (event) => { if (event.origin.startsWith(“https://www.sofascore”)) { if (el.id === event.data.id) { el.style.height = event.data.height + “px”; } } }); })(document.getElementById(“sofa-standings-embed-2557-37063”));

Standings provided by SofaScore LiveScore

The post Zrinjski: Dosljednost do kraja appeared first on Dnevni.ba.

dnevni.ba

drugi upravo čitaju