Zmajevi će probati iznenaditi

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine se u nedjelju na Ilidži počela okupljati i krenula u pripreme za predstojeći start kvalifikacija za Europsko prvenstvo u Njemačkoj 2024. godine.

S novim izbornikom Irfanom Smajlagićem Zmajevi će krenuti u natjecanje gostovanjem Sloveniji u Mariboru u četvrtak (20 sati), dok je ogled s Crnom Gorom na rasporedu u nedjelju (20 sati) u Sarajevu.

 – Upoznati smo s rivalima, dosta smo prikupili informacija. Ono što je bitno, u stvari najbitnije u prvoj utakmici, je da smo mi kao tim fokusirani na sebe, da vidimo koliko možemo u ovom trenutku. Fokusirani smo na nas i na naše igrače, kazao je pomoćni trener Damir Doborac.

Tim je pomlađen, pa će biti zanimljivo testirati mogućnosti postojećeg sastava.

 – Želje su uvijek da se pobijedi. U svaki meč ćemo ući da pobijedimo, nećemo se  predavati. Ne znam koliko je realno očekivati, ali ne treba tražiti alibi, već pokušati izvući maksimum, istakao je Doborac koji se osvrnuo i na činjenicu da se ipak radi o novoj i pomlađenoj ekipi:

 – Iskreno mislim da ima dosta igrača kojima se treba dati prilika na većem nivou. U našoj ligi nismo u situaciji da to radimo. Plan izbornika je da se formira B reprezentacija, da igrači iz Premijer lige dobiju šansu. Ima igrača u PLBiH.

U dvobojima sa Slovenijom, koja je godinama u svjetskom rukometnom vrhu, te Crnom Gorom, koja je bila hit reprezentacija prošlog EP-a, naš tim će tražiti eventualno iznenađenje. Jedna pobjeda bi ih dosta približila plasmanu na turnir u Njemačkoj.

 – Iznenađenja su uvijek moguća. Te utakmice su stvar dana i raspoloženja. Vidimo da je moguće napraviti iznenađenje. Mi da ne vjerujemo u iznenađenja, vjerojatno se ne bismo okupljali, zaključio je Damir Doborac. Er.B.

Zamjena za Burića

Novi golman Winterthura, Admir Ahmetašević, će uz Nebojšu Bojića i Haruna Hodžića pokušati nadomjestiti izostanak Benjamina Burića.

 – Golmana kalibra Burića je teško zamijeniti. Konkuriramo nas trojica, ne bježim od uloge da pokušam i da dam svoj maksimum. Spreman sam da odradim posao koji se očekuje od mene. Trebamo biti fokusirani na sebe svoj rad i stjecanje zajedničke rutine. U tim utakmicama idemo da pobijedimo, nigdje ne idemo s bijelom zastavom, poručio je Ahmetašević.

The post Zmajevi će probati iznenaditi appeared first on Dnevni.ba.

dnevni.ba

drugi upravo čitaju