ŽIVJELI SU KUĆA DO KUĆE, ZAJEDNO SU OTIŠLI U SMRT: PRIJATELJICA KROZ SUZE O TRAGEDIJI U KOJOJ SU NASTRADALI STEFAN I NEMANJA

Ovako kroz suze započinje potresnu ispovijest Milica P. bliska prijateljica Stefana Avramovića (23) koji je nastradao u nedjelju poslije podne u teškoj saobraćajnoj nesreći u selu Kloka kod Topole. Zajedno sa njim nastradao je njegov najbolji prijatelj Nemanja Živanović (28), dok je njihovog drug iz susjednog sela, a koji je upravljao vozilom Dušan Srećković teško povrijeđen.

Nezapamćena tragedija zavila je u crno celo selo kod Topole u kojem su mladići rođeni, odrasli i živeli do smrti.

Snage da ispriča nešto o njima smogla je Stefanova prijateljica Milica P. koja je u suzama ispričala šta se dogodilo kobnog dana.

  • Steva je bio mnogo vrijedan dečko. Mnogo je radio, rano prihvatio obaveze na sebe. Živio je sa majkom, sestrom i bakom i brinuo o cijelom domaćinstvu. On bi poslije posla u fabrici dolazio kući i odmah se presvlačio i spremao da pomaže majci oko poljoprivrede. Nedjeljom su imali ritual – Stefan, Nemanja i Miloš koji u trenutku nesreće nije bio sa njima da odu na ručak, da daju sebi oduška, da se vide. Oni su bili najbolji drugovi, odrasli su kuća do kuće – u suzama priča sagovornica.
živjeli su kuća do kuće, zajedno su otišli u smrt: prijateljica kroz suze o tragediji u kojoj su nastradali stefan i nemanja
ŽIVJELI SU KUĆA DO KUĆE, ZAJEDNO SU OTIŠLI U SMRT: PRIJATELJICA KROZ SUZE O TRAGEDIJI U KOJOJ SU NASTRADALI STEFAN I NEMANJA

Kako kaže, sa Nemanjom i Stefanom krenuo je Nemanjin drug iz srednje škole Dušan Srećković. Ovaj mladić je, kako kaže iz susjednog sela.

  • Miloš je rekao da oni idu bez njega i da će im se pridružiti jer ima obaveze oko pšenice, htio je da dovrši posao na njivi. Oni su otišli, a samo oni znaju gdje su krenuli. Stefan je bio pošao svojim kolima, ali ih je ostavio u Natalincima, krenuli su jednim kolima negdje. Da li na ručak u Palanku, ne znam ili negdje drugde to samo oni znaju. Rekli su nam je automobil išao 200 na sat – u suzama priča prijateljica nastradlih.

Stefan i Nemanja, kaže, nastradali su na licu mjesta. Dušan koji je upravljao kolima zadobio je teške povrede.

  • Njemu je pukla slezina, imao je unutrašnje krvarenje. Čuli smo se sa njegovom majkom, kaže da je u stabilnom stanju. Nisu mu još rekli da su Nemanja i Stefan nastradali – kaže ona i dodaje da je Dušan znao da vozi brzo, ali da je vodio računa.
  • Mnogo je velika tuga. Stefan mi je bio kao brat. Nije bilo veče da je prošlo, a da on ne dođe. Samo mi pošalje poruku: “Jeste li kući da dođem?”. Sjedili smo do dva, tri sata noću. Svako ko je Stefana poznavao ga je volio. Njegova porodica je jako loše, ne mogu da dođu k sebi. On je nedavno postao ujak – u suzama priča Milica P. i dodaje da je Nemanja bio sin jedinac.
  • Cijelo selo se okupilo. Svima nam je loše. Niko ne može da povjeruje da smo ostali bez njih. Mnogo uspomena imamo sa njima. Otišli su naši Đura i Nemanja i ništa ne može da ih vrati nama – u suzama priča ona, piše Blic.

hayat.ba

drugi upravo čitaju