Zinedine Zidane odbio ponudu PSG-a

Pariški tim je svim silama pokušao da angažuje Zidanea na mjesto trenera. U prethodnom periodu rukovodstvo kluba je obavilo razgovor s njim, ali Zizou se zahvalio na svemu i odlučio je definitivno reći ‘NE’ PSG-u.

 

Razlozi odbijanja ponude, koja je novčano bila nevjerovatna, zaista su čudesni i Zidane je pokazao da je čovjek od časti i principa.

 

S obzirom na to da je rođen u Marseilleu, ljudi u ovom gradu bi ga proglasili izdajnikom jer vlada veliki rivalitet s Parizom. Također, jedan od faktora je i poštovanje prema Real Madridu nakon kojeg više ne želi trenirati nijedan drugi tim.

Ipak, najveći razlog odbijanja ponude je reprezentacija Francuske. Zidane će po svemu sudeći postati novi selektor Trikolora i to nakon Svjetskog prvenstva u Kataru.

On je glavni kandidat da zamijeni Didiera Deschampsa, pa PSG jednostavno nije imao nikakve šanse da dobije čuvenog stručnjaka bez obzira na cifru koja mu je ponuđena.

Zinedine Zidane je u dva navrata sjedio na klupi Kraljeva iz Madrida. Osvojio je apsolutno sve s ovim klubom i on je kao klupski trener očigledno potpuno ispunjen.

Objava Zinedine Zidane odbio ponudu PSG-a pojavila se prvi puta na Gol.ba.

gol.ba

drugi upravo čitaju