ŽENU PRED DJECOM MALTRETIRAO I TUKAO, RAZBIJAO PO KUĆI: NASILNIKU IZ MOSTARA UVJETNA OSUDA I OBAVEZNO LIJEČENJE

ženu pred djecom maltretirao i tukao, razbijao po kući: nasilniku iz mostara uvjetna osuda i obavezno liječenje

Sud mu je izrekao uvjetnu osudu, kojom mu se utvrđuje kazna zatvora u trajanju od šest mjeseci, a koja se neće izvršiti ukoliko osuđeni u roku od dvije godine, ne počini novo krivično djelo.

Sud mu je također izrekao mjeru obaveznog liječenja od ovisnosti u trajanju od dvije godine, računajući od dana pravomoćnosti presude, te je odlučeno da, ukoliko se osuđenik ne podvrgne liječenju od ovisnosti tokom vremena provjeravanja, uvjetna osuda se može opozvati.

Optužnicom Kantonalnog tužilaštva HNK u Mostaru, optuženom je na teret stavljeno da je tokom 2022. godine u porodičnoj kući u Mostaru, u više navrata, nasiljem, drskim i bezobzirnim ponašanjem ugrožavao mir, tjelesnu cjelovitost i psihičko zdravlje svoje supruge, oštećene R. S.

On ju je, kako se navodi u optužnici, u alkoholiziranom stanju vrijeđao, udarao je po tijelu u prisustvu djece i razbijao stvari po kući.

– Općinski sud je cijenio da će se i sa ovakvom sankcijom, uvjetnom osudom, kojom je osuđeniku zaprijećena kazna zatvora od šest mjeseci, sa rokom provjere od dvije godine, uz izricanje mjere obaveznog liječenja od ovisnosti, postići preventivna i sankcionirajuća svrha kažnjavanja – saopćili su iz Tužilaštva HNK.

hayat.ba

drugi upravo čitaju