2.7 C
Sarajevo
Čet, 12, 22

ZBOG DUGA IM ISKLJUČILI STRUJU, ZATO SU UPALILI AGREGAT! DJEČAK KOJI JE STRADAO ŽIVIO U TEŠKIM USLOVIMA

U PU Šabac je potvrđeno da su jutros u sedam sati patrola policije i Hitna pomoć bili na licu mjesta gdje je konstatovana smrt dječaka. Najvjerovatnije je riječ o gušenju, trovanju gasovima jer je tokom noći u kući radio agregat, a po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Šapcu naložena je obdukcija dječaka koja će otkriti tačan uzrok ove tragedije.

O petočlanoj porodici Ametović koja živi u teškim uslovima naš list pisao je početkom ove godine. Dragan se sam, iako lošeg zdravlja brinuo o djeci, a ima još sedmogodišnjeg sina i trogodišnju kćerkicu. Na svu muku sada ih je zadesila i velika tragedija.

Prema riječima njihove kume Katice Koljibabić jučer je Ametovićima zbog duga isključena struja pa je Dragan uključio agregat, a inače, ima šporet i griju se na drva. Svi su spavali na spratu, otac u jednoj, a djeca u drugoj sobi dok je agregat bio ispod, u prizemlju, priča ona za Kurir.

  • Jutros oko pet sati mene i supruga, živimo nekih stotinak metara od Ametovića, probudio je Draganov sedmogodišnji sin i rekao da su u kući svi mrtvi. Odmah smo otišli tamo, nažalost stariji dječak je već bio mrtav, kum Dragan je gledao, ali nije davao druge znake života. Suprug je stariju djevojčicu našao na podu, podigao je na krevet i ona je samo rekla da ne može na noge, a mlađu je uzeo u naručje i donio kod nas. Zvali smo policiju i Hitnu pomoć. Njima je jučer isključena struja zbog duga koji je napravio Draganov pokojni otac. On je zato uključio agregat da bi imao struju u kući i ubacio ga u donju prostoriju. Kuća nema odžak, samo neke cijevi pa se dim negdje vjerovatno provukao i počeo da ih guši u snu. Tragedija, šta da kažem – priča uznemireno Katica kod koje su sada smješteni najmlađi članovi porodice Ametović.
  SJEĆAM SE DA JE DJED REKAO ‘IZGLEDA SU UBILI SMAJU’! SANELA O UBIJENOM BRATU: TO JE MOJ NAJVEĆI GUBITAK

Objašnjava da se Draganov sedmogodišnji sin probudio jutros i kada je vidio šta se dešava on je sa sprata, kroz prozor, skočio na fotelju koja se nalazi ispred kuće i onda otrčao do nje po pomoć. Prema riječima Dragane Mitrović, portparola Opšte bolnice Loznica, otac i kćerka su hospitalizovani.

  • Muškarac rođen 1983. godine i djevojčica od jedanaest godina dovezeni su sanitetom iz Malog Zvornika. On se nalazi u jedinici intezivne njege, a ona na Odjeljenju pedijatrije. Njihovo stanje se prati, za sada su u stabilnom stanju i nisu životno ugroženi – kazala je ona za Kurir.

Dragan se sam brinuo o djeci, a kao da nije bilo dosta što je ovaj čovjek spletom okolnosti ostao nepismen, završio dva razreda osnovne, nego mu je na vrat život natovario bolest zbog koje je morao na operaciju stomaka, pregurao je dva infarkta, a na sve to ga je napustila supruga kada su počeli njegovi zdravstveni problemi zbog kojih nije više mogao da obavlja poslove kojima je prehranjivao porodicu.

Vijest o tragediji odjeknula je ovim krajem, a svi se nadaju da će se otac i kćerka oporaviti i da ova već velika nesreća neće biti veća. Inače, upućeni u sudbinu porodice kažu da je Dragan požrtvaovan otac i da se najbolje što je mogao u tako teškim uslovima starao o djeci.

hayat.ba

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Supported by TNT Grupacija
Adin
Adinhttps://www.tnt.ba
Adin je geek manijak. Donosi vam najnovije it vijesti i savjete. Zna sve o mobitelima, laptopima, tabletima. Koje aplikacije ne trebate, bez kojih ne možete. Voli putovati, dobro jesti i piti, pa često piše o mjestima koje trebate posjetiti.

drugi upravo čitaju

MOŽDA VAS ZANIMa