ZATRAŽEN PRITVOR ZA NASILNIKA: SUPRUGU IZBO KUHINJSKIM NOŽEM, POVRIJEDIO KĆERKU KOJA JU JE BRANILA

zatražen pritvor za nasilnika: suprugu izbo kuhinjskim nožem, povrijedio kćerku koja ju je branila

Izvještaj protiv osumnjičenog podnesen je Okružnom sudu u Istočnom Sarajevu u srijedu.

U saopćenju OJT Istočno Sarajevo naveli su da osumnjičenog terete da je 28. marta u kući u naselju Vučine kod Višegrada pokušao da ubije suprugu T. B. tako što ju je davio rukama, a zatim joj metalim kuhinjskim nožem nanio teške tjelesne povrede opasne po život.

– Povrede su nanijete nožem u predjelu vrata, oba dijela grudnog koša, sa povredom lijevog plućnog krila, krvnih sudova na vratu desno i povrede desne plućne maramice, uslijed čega je imenovana izgubila svijest i vozilom Hitne pomoći Višegrad prevezena do Doma zdravlja Višegrad, a zatim u Univerzitetsku bolnicu Foča – navedeno je u saopćenju.

Dalje je navedeno da je osumnjičeni prilikom pokušaja ubistva supruge u predjelu tijela nanio povrede i maloljetnoj kćerki koja je pokušala da zaštiti svoju majku i to u predjelu kažiprsta.

– Razlog za predlaganje mjere pritvora je opasnost da će isti boravkom na slobodi imati priliku i uticati na svjedoke, te uništiti, sakriti, izmijeniti dokaze ili tragove važne za krivični postupak, te da postoje okolnosti koje opravdavaju bojazan da će ukoliko se osumnjičeni nađe na slobodi, ponoviti izvršenje istog krivičnog djela, ili da će učiniti drugo krivično djelo za koje se može izreći kazna zatvora od tri godine ili teža – saopćili su iz tužilaštva.

hayat.ba

drugi upravo čitaju