2.7 C
Sarajevo
Uto, 03, 23

ZASLADITE OVAJ DAN! Kikiriki bajadera

SASTOJCI:

250 g šećera

200 ml vode

200 g maslaca

300 g mljevenog neslanog kikirikija

300 g mljevenog keksa

100 g čokolade

Za glazuru:

150 g čokolade

4 kašike ulja

PRIPREMA:

U šerpu sipajte vodu i šećer da biste dobili sirup, potrebno je da ključa na tihoj vatri 45 minuta. Nakon toga, u vruć sirup dodajte maslac isjeckan na kockice i miješajte da se otopi. Zatim sipajte kikiriki i keks i miješajte da se sve sjedini u kompaktnu smjesu. U činiji otopite čokoladu za kuvanje, te u nju stavite jednu trećinu dobijene smjese i promiješajte da se sastojci sjedine. Ostatak svijetle smjese podijelite na dva dijela. Manji pleh (20 x 20) obložite streč folijom pa sipajte prvu polovinu svijetle smjese. Dobro je utapkajte kašikom te preko nje stavite tamnu smjesu i utapkajte i nju. Preko tamnog dijela stavite i drugi dio svijetle smjese, poravnajte i dobro pritiskajte kašikom kako bi se sve lijepo sjedinilo. Za glazuru čokoladu sa uljem otopite na pari i prelijte preko kolača.

BONUS VIDEO:

aloonline.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena 5 / 5. Brojanje glasova: 1

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Supported by TNT Grupacija
Amra
Amrahttps://www.tnt.ba
Amra voli da piše o ljepoti, to je opušta. Njeni savjeti o modi i šminaknju uvijek dobro dođu. Puno istražuje i čita. Ponosna je mama djevojčice i dječaka pa na zabavan način servira korisne informacije o trudnoći i odgajanju djece.

drugi upravo čitaju

MOŽDA VAS ZANIMa