Sastojci:
2-3 mlada luk
2 mrkve
1, 5 paprika
600 g pilećeg filea
3 krompira
150 ml paradajz sosa
malo majčine dušice
Za bešamel sos:
40 g putera
1 kašika maslinovog ulja
1 kašika brašna
500 ml mlijeka
100 g tvrdog sira
prstohvat muskatnog oraščića
so, biber
Priprema:
Isjecite mladi luk, papriku i mrkvu, pa propržite. Kada omekša dodajte isjeckani file, a kada se i on proprži dodajte i krompir sjeckan na kockice. Poklopite i kuvajte nekih 20 minuta, a onda sipajte paradajz sos, pa dodajte so, biber i majčinu dušicu, pa promiješajte. Kuvajte još 10 minuta, pa sipajte u zemljanu posudu. Pecite u rerni na 200°C oko 20 minuta. Za to vrijeme napravite bešamel. Istopite puter u šerpi, pa dodajte maslinovo ulje i propržite brašno i sipajte mlijeko. Kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano miješanje, pa posolite, pobiberite i pospite muskatnim oraščićem. Prelijte paprikaš bešamelom, pa pecite još 15 minuta.
BONUS VIDEO: