ZAJEDNIČKI RAD: Selektori rukometaša imali važnu poruku

girona, bregar girona, bregar

Rukometaši Srbije pripremat će se za nadolazeće EP u siječnju 2024. protiv Slovenije u sklopu EHF tjedna reprezentacija.

Trener Girone već je odredio popis igrača za te utakmice. U poslu neće biti sam jer mu se pridružio i izbornik ženske reprezentacije Uroš Bregar.

Naše dame očekuje Svjetsko prvenstvo, a potom i nastavak kvalifikacija za Europsko prvenstvo.

IGRAJUĆI ZA NOVE IZAZOVE: Girona provjerava potencijalne reprezentativce

Bio je to prirodan slijed događaja. Kada smo se prošli put sreli, rekao sam mu da je dobrodošao kad god smo u Staroj Pazovi. Vrijeme izvan treninga iskoristit ćemo uz kavu za razmjenu stručnih mišljenja i ideja. Dio smo istog tima, iste kuće, a razmjena znanja će svima biti od koristi. Jasno je da u prijateljskim utakmicama nema mjesta kalkulacijama i štednji bilo koje vrste. Posljednja tri susreta protiv Slovenije završila su u našu korist pa očekujemo da se protivnik pokuša “osvetiti”. Slovenska reprezentacija, kao i mi, ima samo tri tjedna priprema za Euro, s obzirom da je ovo prvi od tri. Sljedeći će biti u prosincu, a potom finale u siječnju. Nemamo vremena za gubljenje, teška je skupina koja nas čeka na prvenstvu, ali s ovom generacijom već dugo radimo temeljito, sad je trenutak za finese, taktiku i isprobavanje novih igrača. Neki igrači su promijenili sredine, neke uloge i sve to treba uzeti u obzir prije Njemačke, rekao je španjolski stručnjak.

KVALIFIKACIJE ZA EP: Radosavljević nepogrešiv, Srbija do boda!

U sklopu ovog treninga, slovenski trener naših dama je rekao:

Sada kada nisam uključen u klub, imam više vremena da provedem u Srbiji. To mi vrijeme prvenstveno omogućuje gledanje utakmica domaćeg prvenstva, jer u domaćim klubovima igra mnogo igrača koji su kandidati za Svjetsko prvenstvo. Također, ovaj tjedan će i juniorke biti u Staroj Pazovi, sve su to razlozi da budem ovdje, osim mogućnosti da radim i surađujem s Geronom. Ambijenti u kojima će se odvijati utakmice dviju reprezentacija su rukometni i bit će mi drago vidjeti sve te ljude. Muški rukomet je na puno višoj razini od ženskog i zahvalan sam na svim lijepim riječima koje prate moj rad, još uvijek sam tu da naučim više i prepišem sve što se može provesti kroz moju reprezentaciju. Djevojke su vrlo ozbiljno pristupile svim zadacima. Mlade djevojke su gladne znanja, nemam vremenskih ograničenja kada ih treniram, kod iskusnijih igračica vidim želju da pomognu mlađima, iako su sve mlade. Želim raditi na različitim segmentima igre s djevojkama i ostaviti ono što mogu pridonijeti ovoj selekciji. Srbija je prvi put utakmicu protiv Turske završila bez pobjede, ali ne mislim da je rezultat loš. Mislim da je to važno za iskustvo i za sve što nas dalje čeka, prvo kroz turnir u Španjolskoj, a onda i na samom Svjetskom prvenstvu. Djevojke ne treba pritiskati, već ih treba podržati i vjerovati u njih kako bi se plasirale na Europsko prvenstvo, što je sljedeći cilj, zaključio je Bregar.

www.sportskacentrala.com

drugi upravo čitaju