Youtube (ne)službene aplikacije donose zlonamjerni virus – oprez!

Popularna mreža za plasiranje video sadržaja, YouTube može se gledati na više načina. Osim one službene (koja je svima dostupna ali donosi ograničenja), postoje i one neslužbene ali s bezbroj benefita.

Netflix do kraja godine planira predstaviti još 40 igara

Primjera kažimo kako ovdje mislimo na YouTube Vanced.

Ali naravno nije samo Vanced sada glavna tema već i ostale aplikacije „trećih strana” za gledanje YouTube sadržaja. Ako i vi koristite neku od njih, svakako budite na oprezu. Jer ponovno kruži zlonamjerni virus pod imenom „Nexus”.

Električni automobili dobivaju Unreal Engine 5.2

I gle čuda kreiran je upravo za Android platformu (slučajno je da se zove „Nexus” i da je namijenjen za Android). Ovaj virus baš „voli” i imate na meti ne YouTube aplikacije koje su neslužbene.

tekst2sl2 7

A kao cilj odnosno njegov glavni zadatak jesu bankarske aplikacije. Odnosno uzimanje podataka korisnika te uzimanja novčanih iznosa samim „metama” odnosno nedužnim korisnicima.

Samsung ove godine donosi „Tri-Fold” telefon

S druge pak strane „Nexus” je u stanju i reklamirati se na internetu pod krinkom nekih poznatih aplikacija „trećih strana” za praćenje YouTube platforme.

tekst2sl3 4

Te ako korisnik klikne na tu „reklamu” njemu se na telefon preuzme „Nexus” koji potom lagano „operira” te traži na telefonu / tabletu bankarske aplikacije.

Snapdragon 8 Gen 3 – izgled i konfiguracije jezgri


youtube (ne)službene aplikacije donose zlonamjerni virus – oprez!

Svjesni smo i mi da svi benefiti koje donose ove aplikacije, mogu sa sobom dovesti i neke od problema. Iako se ističe kako je „Nexus” još u beta fazi to svakako ne umanjuje prijetnje i opasnost koje sa sobom donosi.

tekst1sl2

Jer jednom kada se „instalira” na Android telefon / tablet on odmah započinje svoju zadaću. Idući korak mu je povezivanja s vlastitim poslužiteljem i vršenje upravljanja i kontrole (C2).

Microsoft predstavio „Image Creator” – pokretan AI tehnologijom

C2 sustav je često korišten u hakerskim napadima jer pruža kontrolu zlonamjernog softvera i donosi mogućnost pokretanja napada a na kraju i samo primanje ukradenih podataka.

tekst1sl1

Nije nam za cilj sada prestrašiti vas, već jednostavno savjetovati vas da ako koristiti neke aplikacije (osim službene) za korištenje YouTube platforme, da jednostavno što prije prestanete s tim.

Huawei zakazao Europsko predstavljanje flagship uređaja za 09.05.2023.

Jer ponekad je i bolje „uzeti” dodatni sadržaj i mogućnost i vidu „YouTube Premium” paketa pa preuzimati video i audio s YouTube platforme potpuno legalno.

tekst4naslovna

Nego jednostavno boriti se s razno raznim aplikacijama trećih strana i biti na „meti” mogućih hakerskih napada. Dali vi koristite neke aplikacija „trećih strana”za YouTube ili ste „mirni” uzevši YouTube Premium paket?

Oppo Find X6 i Find X6 Pro, predstavljeni – donose vrhunske kamere i surovu snagu

Slobodno nam se javite u komentare i kažite nam vaše mišljenje. Jer zaista okvirnih 400kn odnosno 52€ na godišnjoj razini nije puno ako se govori o YouTube Premium pretplati. A sigurnost vam je onda bezbrižna i dakako time pokazujete da je ona na prvom mjestu.

itportal.ba

drugi upravo čitaju