Xiaomi 14 prvi s Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3?

Xiaomi 14 i Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 čipset imaju jednu zajedničku stvar: nijedan još nije službeno najavljen.

ŠTO DONOSI NAJNOVIJA VERZIJA EMUI 13.1?

Unatoč tome, već znamo da će nadolazeća serija Xiaomi 14 biti predstavljena u studenom, dok bi Qualcommov novi čipset trebao biti službeno predstavljen 24. listopada.

Nothing Phone (2) na slikama – dostupne i boje

Iako nas još mnogo mjeseci dijeli od velikog otkrića Xiaomi 14 serije, čini se da su se prve informacije o dva telefona koji su dio serije, Xiaomi 14 i 14 Pro, već pojavile na internetu.

Nove informacije dolaze putem Weibo računa koji pripada dobro poznatom tipsteru Digital Chat Station (putem GSMArena) i uključuju detalje o bateriji i procesoru serije Xiaomi 14.

Xiaomi Mix Fold 3 također će propustiti međunarodno izdanje

Prema tipsteru, Xiaomijevi nadolazeći vodeći modeli bit će opremljeni Qualcommovim Snapdragon 8 Gen 3 čipsetom, koji uključuje Cortex-X4 jezgru, pet Cortex-A720 jezgri i dvije Cortex-A520 jezgre.

tekst2sl2 5
Prikaz Xiaomi 14 Pro modela !

Također, navodi se da će Xiaomi 14 imati masivnu bateriju od 4860 mAh sa 90W brzim žičanim i 50W bežičnim punjenjem, dok će Xiaomi 14 Pro napajati nešto veća baterija od 5000 mAh sa 120W žičanim i 50W bežičnim punjenjem.

Apple Vision Pro headset ne treba kontrolere – Zašto?


xff 970x250 hr

Iako ovo nije puno, dovoljno je da nam da ideju o tome što Xiaomi planira za drugi dio godine. Snažna kamera, puno memorije i zadivljujući zaslon vjerojatno će biti upakirani u svaki od dva Xiaomi telefona serije 14, ali do sada detalji o tome nisu procurili.


tekst2sl3 4

Ipak, do najave Xiaomi 14 dijeli nas više od četiri mjeseca, što znači da ima dovoljno vremena da saznamo više o nadolazećim vodećim modelima kineske tvrtke.

Samsung Galaxy S23 Ultra uočen s Androidom 14 na GeekBenchu

Sama činjenica da će biti među prvima koje će pokretati Qualcommov Snapdragon 8 Gen 3 čipset trebala bi ih učiniti prilično privlačnima među tehnički potkovanim kupcima, pa se nadajmo da neće predugo ostati ekskluzivno dostupni u Kini.

tekst2naslovna1

Ne možemo ovdje a da ne spomenemo Mix Fold 3 (sklopivi) model telefona koji će kako se sada čini, ostati ekskluzivan samo za Kinesko (domaće) tržište.

Xiaomi 13 Pro recenzija

Naravno sigurni smo kako to neće biti slučaj i sa Xiaomi 14 modelima telefona – već možemo reći kako će prvo biti predstavljanje za Kinesko tržište te onda i za globalno.


tekst3sl1
Usporedba Xiaomi 13 Pro i Xiaomi 14 Pro modela !

Što je sasvim normalno i uobičajena praksa za ovakav model i način predstavljanja Xiaomi proizvođača. S druge strane Xiaomi 14 serija sa sobom će donijeti sam vrh ponude, što se naravno da iščitati i iz čipa ali naravno i ostale značajke neće ostati manje bitne. Već smo imali prilike vidjeti (na fotografijama) Xiaomi 14 model telefona i zaista izgleda zanimljivo.

itportal.ba

drugi upravo čitaju