Wilander: U tome je Alcaraz u prednosti u odnosu na Novaka

Bivši broj jedan svjetskog tenisa Mats Wilander smatra da Novaku Đokoviću prijete brojne opasnosti u polufinalu Roland Garrosa protiv prvog tenisača svijeta Carlosa Alcaraza.

-Carlos Alcaraz zapalio je svijet profesionalnog tenisa. O njemu se sve više priča. Taktički je bio nevjerojatan, nije izgubio svoj identitet na terenu, sjediti i gledati ga kako igra nevjerojatno je iskustvo. Niotkuda ispaljuje forhend koji izgleda kao da ne poštuje igru. Dobro je kada navijaju za njegovog protivnika, ali mi od njega želimo vidjeti još više. Ne mogu vjerovati da je rekao da je njegovo samopouzdanje tako visoko. Igra sa Novakom Đokovićem i kaže tako, kaže Mats.

Jasno mu je i da će publika u petak biti uz španjolskog tenisača.

– Drugačije je kad igraš protiv nekoga koga si dobio nekoliko puta, ali ta dvojica nisu puno igrala. samo jednom. To je nevjerojatno. On je superheroj, ima nade za čovječanstvo kada vidite sportaša poput Carlosa Alcaraza. Mislim da će u ranoj fazi meča publika biti uz Novaka. Vjeruju da je Novak taj koji će se morati boriti i naći će rješenja, to je sigurno. Fizički, Novak je genije, ali mislim da bi Carlitosova brzina na terenu mogla biti previše za Novakazaključio je Wilander.

www.sportskacentrala.com

drugi upravo čitaju