Wilander konačno priznao: Đoković je najveći svih vremena

Mats Wilander u razgovoru za Sportal govorio je o srpskom tenisaču Novaku Đokoviću.

Na samom početku govorio je o tome da neće igrati protiv Rafaela Nadala na predstojećem Roland Garrosu.

– Vjerujem da je ova vijest Novaka najviše razočarala. Vjerujem da želi najbolje za Rafiju, a to znači da igra. Novak želi pobijediti najboljeg, što znači i da Nadal igra. Njih dvojica imaju po 22 Grand Slama i očekuje se da će jedan od njih preuzeti vodstvo. U tom slučaju želiš da drugi tip bude tamo. Mislim da je Novak najviše razočaran jer uvijek će biti ljudi koji će pričati – Pa nije bilo Rafe. I ne samo Španjolci, nego mnogi. Sigurno je razočaravajuće za Novaka. Prvo nije igrao s Nadalom zbog korona virusa, sada ne igra jer je Rafa ozlijeđen. Njih dvojica se bore u toj utrci, ali se ne bore jedan protiv drugog. To je svakako razočaravajuće za obojicu, ali u ovoj konkretnoj situaciji za Novaka, rekao je Wilander.

Na pitanje hoće li GOAT debata biti gotova ako Đoković osvoji 23. Grand Slam naslov u Parizu, rekao je:

-Ja ne mislim tako. Novak, Roger i Rafa trenutno su preblizu. I ne mislim da se radi samo o brojkama, jer Nadal je osvojio olimpijsko zlato, Đoković i Federer nisu. Novak je osvojio toliko završnih Mastersa, a Rafa nijedan. Kad netko od njih bude imao 25 ​​slamova, onda će biti jasno da je taj igrač najbolji svih vremena, jer se odvojio od ostalih. Ali ako netko ima 23 ili čak 24 godine, mislim da će velika tri imena uvijek biti iznad njih kao pojedinaca. Mislim da je granica 25, jer je iz nekog razloga taj broj važniji u našem svijetu. To je magični broj. U ovom trenutku Novak ima više naslova na velikim turnirima od Rafe i već sada ga se može smatrati najvećim svih vremena, gledamo li samo rezultate, Wilander vjeruje.

Zatim je nastavio:

– Novak može osvojiti 25 naslova, Novak može osvojiti kalendarski grand slam i Novak može, čak i ako osvoji kalendarski grand slam, osvojiti još jedan sljedeće godine. Sada ima 36 godina i kako njegova moderna igra izgleda, ne vidim zašto u sljedeće dvije godine ne ojača, zašto ne udari jače, zašto ne bude pametniji, Siguran sam da će napraviti savršen raspored, da će više razumjeti sebe, da će mu biti ugodnije biti najbolji igrač svih vremena… Moramo shvatiti koliki će utjecaj imati njegovo moguće osvajanje naslova na Roland Garrosu , jer nakon što je posljednjih godina bio najveći favorit u Wimbledonu, onda može do kalendarskog grand slama. Sa svakom titulom bit će sve bolji i bolji.

www.sportskacentrala.com

drugi upravo čitaju