VUKŠIĆ: Želimo osigurati nastup na Euru ako je ikako moguće

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine se okupila u Cazinu gdje će u okviru skupine 7 kvalifikacija za Europsko prvenstvo u Njemačkoj 2024. sutra (20 sati) dočekati Sloveniju.

Potom će igrati s Crnom Gorom u Podgorici 30. travnja (18 sati), a ove dvije utakmice će odlučiti o plasmanu izabranika Irfana Smajlagića na ovo veliko natjecanje. On sam, svjestan kvalitete, odlaska nekoliko igrača iz A tima, ipak kompletne kvalifikacije spušta očekivanja i pokušava istaknuti važnost rasta i napredovanja ovog tima.

– Očekujem samo da igrači svaki dan budu bolji, a rezultat moramo graditi na osnovu svog rada, osnovna je teza Irfana Smajlagića.

Igrači su naravno optimisti, žele pružiti najbolje od sebe i naći se na prestižnom natjecanju u Njemačkoj. Bio bi to treći plasman naše reprezentacije na EP.

 – Okupili smo se u Cazinu u nedjelju. U četvrtak igramo prvi meč protiv Slovenije, nakon toga idemo u Crnu Goru. Od ovog okupljanja očekujemo da osiguramo plasman na Europsko prvenstvo ako je ikako moguće i ovim putem pozivam sve navijače da budu u četvrtak u dvorani u Cazinu i da nam daju veliku podršku, poručio je kapetan Izviđača Milan Vukšić.

VUKŠIĆ: Želimo osigurati nastup na Euru ako je ikako moguće

Uroš Zorman je okupio Slovence koji također nastupaju s pomlađenim sastavom i nisu imali tako briljantne nastupe tijekom ovih kvalifikacija, ali su selekcija tog ranga da u ovoj konkurenciji ipak nisu dozvolili da ispuste ijedan bod svojim protivnicima.

 – Očekujemo dvije teške utakmice, neće nam biti lako, pogotovo u gostima. Bez obzira na pomlađeni sastav, ciljevi su jasni. Želimo pobijediti u obje utakmice i završiti kvalifikacije bez poraza. Želimo i dobiti uvid na koga možemo računati u budućnosti, rekao je izbornik Slovenije Uroš Zorman.

vukšić: želimo osigurati nastup na euru ako je ikako moguće
VUKŠIĆ: Želimo osigurati nastup na Euru ako je ikako moguće

Smajlagićeve snage

Irfan Smajlagić računa na 21 rukometaša: Benjamin Burić (Flensburg; Njemačka), Admir Ahmetašević (Winterthur; Švicarska), Harun Hodžić (Chambery; Francuska), Mirsad Terzić (Wisla Plock; Poljska), Milan Vukšić (Izviđač; BiH), Marko Davidović (Tatran Prešov; Slovačka), Mirko Herceg (Csurgoi; Mađarska), Dino Hamidović (Gyongyos; Mađarska), Igor Mandić (Cocks; Finska), Luka Knežević (Borac; BiH), Marko Panić (Montpellier; Francuska), Nedim Hadžić (Maglaj; BiH), Senjamin Burić (Skjern; Danska), Adin Faljić (PPD Zagreb; Hrvatska), Elmir Građan (Olympiacos; Grčka), Amir Muhović (Celje; Slovenija), Vlado Draganić (Borac; BiH), Adi Mehmedćehajić (Gračanica; BiH), Srđan Predragović (Alpla Hard; Austrija), Luka Perić (Borac; BiH), Mladen Bošković (Izviđač; BiH). Er.B.

SKUPINA 7

1. Slovenija     4          4          0          0          23        8

2. Crna Gora   4          2          0          2          10        4

3. BiH 4          2          0          2          -9         4

4. Kosovo        4          0          0          4          -24       0

5. kolo (27. 4.)

BiH – Slovenija          20.00

Kosovo – Crna Gora   20.15

6. kolo (30. 4.)

Slovenija – Kosovo    18.00

Crna Gora – BiH         18.00

The post VUKŠIĆ: Želimo osigurati nastup na Euru ako je ikako moguće appeared first on Dnevni.ba.

dnevni.ba

drugi upravo čitaju