Vrijeme je za penziju: Evo što će se dogoditi ako još uvijek koristite Hangouts

Google Hangouts će ove jeseni predati štafetu drugom Googleovom proizvodu. Aplikacija koja se već dugo odupire zubu vremena od početka ove sedmice počinje sa migracijom potrošača u novi Google Chat, te će u novembru prestati s radom.

Ako i dalje koristite Hangoutse na smartfonu, dobit ćete poruku u kojoj vas aplikacija poziva da se prebacite na Chat ili Chat u Gmailu. ‘Hangoutse će zamijeniti Google Chat’, piše u službenom blogu.

Engadget naglašava da poruku za prebacivanje, ako koristite Hangoutse u Gmailu, nećete dobiti do jula. Internetski klijent Hangoutsa ostat će dostupan do novembra, a kompanja kaže da će korisnici imati ‘barem’ mjesec dana prije nego što ih internetska stranica počne automatski prebacivati na Chat. Ako i danas aktivno koristite Hangouts, Google obećava da će vaši razgovori biti automatski prebačeni u novu aplikaciju.

Google već neko vrijeme korisnike nastoji prebaciti iz Hangoutsa u Chat, što donekle objašnjava zašto je firma u jednom trenu konačno odlučila ugasiti stari Hangouts.

Vrijeme je za penziju: Evo što će se dogoditi ako još uvijek koristite Hangouts Noob.ba.

www.noob.ba

drugi upravo čitaju