Vozač (26) poznavao liječnicu koju je usmrtio, kobnog dana joj donio čokoladu

vozač (26) poznavao liječnicu koju je usmrtio, kobnog dana joj donio čokoladu

U petak se navršilo tjedan dana od stravične nesreće na Marindvoru u Sarajevu u kojoj je Armin Berberović (26) Mercedesom usmrtio mladu doktoricu Azru Spahić, piše Dnevni avaz.

U nesreći zbog koje su građani Sarajeva istog dana izašli na prosvjede ozljede opasne po život zadobila je Azrina kolegica.

Berberoviću je određen jednomjesečni pritvor, utvrđeno je da je bio pod utjecajem alkohola i da je Mercedesom upravljao pod zabranom jer mu je oduzeta vozačka dozvola.

„Avaz“ otkriva detalje koji su prethodili kobnom danu 26. svibnja, kada je ubijena Azra Spahić.

Saznajemo da je ubijena doktorica Spahić liječila majku Armina Berberovića u Domu zdravlja u Starom Gradu i cijela obitelj ju je osobno poznavala. Čak je liječila i njegovog brata Mevludina.

Prema informacijama „Avaza“, nekoliko dana prije kobne nesreće djevojci Berberovića umro je otac, sahrana je obavljena tog dana i on je popio pivo.

Oko 23 sata jurio je na posao jer je bio zaposlen kao dispečer jednog taksi prijevoznika te je po dolasku na Marindvor napravio nesreću i ubio doktoricu koju je poznavao.

Da stvar bude tragičnija, on je tog jutra, kako saznaje “Avaz”, bio kod Azre Spahić jer je došao po doznake oca svoje djevojke.

Donio joj je čokoladu, a ona ga je potapšala po ramenu i rekla: “Vidimo se Deba” (Berberovićev nadimak). Nekoliko sati kasnije Berberović ju je usmrtio.

Berberović je pozvao policiju i Hitnu pomoć te je pokušao pomoći nastradalima. S jednom od doktorica pokušao ju je izvući ispod automobila. Ali bilo je prekasno. Zbog obilnog krvarenja preminula je na licu mjesta.

Objava Vozač (26) poznavao liječnicu koju je usmrtio, kobnog dana joj donio čokoladu pojavila se prvi puta na Posušje.info.

www.posusje.info

drugi upravo čitaju