VOLJELI SU SE GOTOVO TRI DESETLJEĆA, ZAJEDNO SU IMALI I DVA SINA: Ko je bila supruga Mirsada Tuke?

O privatnom životu i porodici nije puno govorio.

Preminuo je bosanskohercegovački glumac Mirsad Tuka.
Kako navode mediji, Tuka je preminuo nakon duge i teške bolesti, a već neko vrijeme se gotovo povukao iz javnosti.

Bio je dio ansambla Kamenog teatra 55, a iza sebe je ostavio uloge u brojnim filmovima i televizijskim serijama među kojima su ‘Nafaka’, ‘Sve džaba’, ‘Remake’, ‘Ostavljeni’ i ‘Warriors’. Hrvatska publika ga pamti i po ulozi Zlatka u seriji ‘Zabranjena ljubav’.

Mirsad Tuka je rođen 19. juna 1965. godine u Tuzli. Karijeru glumca započeo je kao polaznik Dramskog studija Tuzlanskog narodnog pozorišta. Završio je Fakultet dramskih umjetnosti u Beogradu. Debitirao je u filmu ‘Praznik u Sarajevu’, za koju je na Festivalu glumačkih ostvarenja u Nišu 1991. godine, nagrađen kao najbolji glumac debitant.

VOLJELI SU SE GOTOVO TRI DESETLJEĆA, ZAJEDNO SU IMALI I DVA SINA: Ko je bila supruga Mirsada Tuke?

Inače, Mirsad je bio u braku sa suprugom Nermom gotovo 30 godina. Bio je otac i dva sina s kojima je najradije provodio svoje slobodno vrijeme. Baš kao i većina svojih kolega, o privatnom životu i porodici, nije puno govorio.

‘Imam divnu suprugu s kojom sam u braku dvadeset godina i imamo dva krasna sina. Uglavnom provodim vrijeme s njima kad ne radim, a to su one male stvari koje čine život, vozim djecu u školu, na treninge, idem na tržnicu, kuham ručak, odlazimo na izlete, itd. Mislim da sam uspio napraviti balans između karijere i privatnog života i to me čini ispunjenim’, kazao je Mirsad prije devet godina za Večernji list.

S porodicom se često odmarao u Stocu, s obzirom na to da je njegova porodica potječe iz tog kraja.

(express/story.hr)

VOLJELI SU SE GOTOVO TRI DESETLJEĆA, ZAJEDNO SU IMALI I DVA SINA: Ko je bila supruga Mirsada Tuke? Express.

express.ba

drugi upravo čitaju