VODITELJA ELITE PROGANJALA OBOŽAVATELJKA: Pratila ga je i uznemiravala čak i u gluho doba noći

Serija “Bejbi Reindir” koja govori o poznatom komičaru kojeg proganja obožavateljka, postala je popularna širom svijeta, a otvorila je pitanje kako je u Srbiji regulisano uznemiravanje i proganjanje.

Popularni voditelj najgledanijeg rijalitija “Elita” Darko Tanasijević, podijelio je svoje zastrašujuće iskustvo i skrenuo pažnju na ovu, vrlo bitnu temu.

VODITELJA ELITE PROGANJALA OBOŽAVATELJKA: Pratila ga je i uznemiravala čak i u gluho doba noći
  • Kasnije je, na meni nepojmljiv način došla i do broja mog telefona, nakon čega su počeli neprestani pozivi i poruke, čak i u gluho doba noći. Prvo sam molio da se to više ne dešava, poslije i zaprijetio da ću to prijaviti policiji, ali ni tada to nije stalo. Međutim, trenutak kada sam se stvarno uplašio i vidio da to baš i nije tako naivno kao što sam prvobitno mislio, jeste kada su počele da mi stižu moje fotografije sa ulice i iz nekih kafića, kao i fotografije mog automobila koji je parkiran u jednom, pa u drugom dijelu grada – rekao je Darko, pa dodao:
  • Sama ta spoznaja da ste pod prismotrom neke osobe koju ne poznajete, za koju ne želite da vas prati i uhodi, to dosta frustrira i iritira, vrlo je stresno. Nisam otišao u policiju da to prijavim, ali sam zaprijetio. Nakon toga je to stalo, barem se ja tako nadam -završio je Darko.

Stručnjaci kažu da su takve osobe uglavnom nezadovoljne svojim životom, pa ga projektuju na drugu osobu, uglavnom javnu ličnost.

  • Nekada, ukoliko dođe do susreta sa tom osobom, desi se da se razočaraju u život osobe koju su do tada pratili, pa se prebace na neku drugu. Nažalost, nekada se dešava i da budu agresivni prema toj osobi, sa izgovorom da ih nije dovoljno ispoštovala – objasnio je psiholog Željko Mašović.

VODITELJA ELITE PROGANJALA OBOŽAVATELJKA: Pratila ga je i uznemiravala čak i u gluho doba noći Express.

express.ba

drugi upravo čitaju