VJERENIK JE OSTAVIO JER JE BILA DEBELA: Dvije godine kasnije postala je Miss Britanije

Život zna kako servirati iznenađujući zaplet, a Džen Atkin se susrela s brojnim izazovima prije uspona do slave. Njen svijet neočekivano se srušio kada je vjerenik ostavio, jer mu je, kao što joj je tada rekao, bila predebela.

Džen je uživala u nezdravoj hrani. Kao dijete, suočavala se s velikim brojem izazova. Mnogi su joj upućivali uvrijedljive riječi i rugali joj se na putu do igrališta. Njihovi okrutni nadimci odzvanjali su joj u ušima, zbog čega je srce boljelo. I da stvar bude gora, gađali su je hranom…

Bilo je to teško vrijeme za Džen, a ta su iskustva ostavila trajne ožiljke.

Atkin hrabro priznaje kako je poricala svoje stanje i složen odnos koji je razvila prema hrani. Otkrila je kako joj je majka s ljubavlju pripremala domaća jela, dok je ona krijući uživala u brzoj hrani, čipsu i slatkišima. Svoje je tijelo nazivala ”nezasitnom jamom”, zbog čega je nekontrolisano jela bez ikakvih pauza. Stanje joj se samo pogoršalo tokom tinejdžerskih godina.

Kada je dobila vozačku dozvolu, pristup brzoj hrani postao je još pogodniji. Zajedno s dečkom, posjećivala bi barove i uživali bi u hrani. No, bez obzira na sve, Atkin je čvrsto vjerovala da je njen dečko bezuslovno voli.

Ipak, on je odlučio da prekine vezu baš u jeku planiranja vjenčanja.

Bilo je to snažno buđenje za Atkin, dok se suočavala sa surovom stvarnošću. Neočekivani prekid natjerao je da preispita vlastitu percepciju i da se suoči s bolnom istinom. Nakon raskida, utjehu je i dalje tražila u hrani i osamila se kod kuće.

Ubrzo je stigao ključni trenutak kada je shvatila da ne može stati u svoje haljine, što je navelo da se izvaga i otkrije šokantan razmjer svog debljanja. Ta je spoznaja u njoj podstakla odlučnost da napravi promjenu i preuzme brigu o sebi.

Upisala se u lokalnu teretanu i započela nevjerovatnu transformaciju. Osnažena napretkom učestvuje na takmičenjima ljepote i postiže uspjehe. Od krune za Miss Scunthorpe do mjesta prve pratilje na Miss Engleske 2018., Dženino putovanje bilo je zadivljujuće.

Nakon pauze, preporučena je za 75. takmičenje za Miss Velike Britanije, kada je i okrunjena na zadivljujućoj završnoj ceremoniji. Objava je zaprepastila, a ona je uzviknula kako je u šoku zbog pobjede.

-Toliko sam sretna da to ne mogu ni opisati riječima, iskreno ne mogu vjerovati – izjavila je.

Atkin vjeruje da bi njen bivši bio ponosan na nju, ali ona nema namjeru ponovo biti s njim. Pronašla je ljubav svog života i udala se za Krisa samo pet mjeseci prije nego što je osvojila titulu, piše ”Bright Side”, prenosi 24sata.hr.

VJERENIK JE OSTAVIO JER JE BILA DEBELA: Dvije godine kasnije postala je Miss Britanije Express.


express.ba

drugi upravo čitaju