22 C
Sarajevo
Ned, 08, 22

(VIDEO) Instagram testira nove metode: AI alat za skeniranje lica koji prepoznaje dob

Instagram testira nove metode provjere dobi, uključujući korištenje umjetne inteligencije koja može procijeniti vašu dob putem video selfija. To je dio nastojanja da se osigura da korisnici platforme imaju najmanje 13 godina te da tinejdžeri i odrasli dobivaju sadržaje za svoju dobnu skupinu.

Alat s umjetnom inteligencijom zahtijeva od vas da snimite video selfie, koji Instagram zatim dijeli s kompanijom pod nazivom Yoti.

“Yotijeva tehnologija procjenjuje vašu dob na temelju vaših crta lica i dijeli tu procjenu s nama. Meta i Yoti zatim brišu sliku. Tehnologija ne može prepoznati vaš identitet, već samo vašu dob”, navodi Instagram.

Unatoč tim uvjeravanjima, sustav će sigurno biti kontroverzan, jer mnogi korisnici ne vjeruju Meti (Facebooku) i Instagramu. Povrh toga, Yotijeva umjetna inteligencija za prepoznavanje dobi ima veće pogreške ovisno o vašem spolu, dobnom rasponu i tonu kože.

Yotijev sustav već koriste britanska i njemačka vlada za otkrivanje starosti pomoću sustava dubokog učenja koji je bio uvježban na stotinama hiljada slika. Slično kao i kod drugih neuronskih mreža, način rada je pomalo nepoznat, pa čak ni kompanija ne zna tačno koje karakteristike lica koristi.

-

Yoti ima YouTube demo gdje možete vidjeti kako nanose šminku na mlade korisnike kako bi vidjeli može li sustav još uvijek tačno pogoditi njihovu dob.

Ako želite i sami pokušati zavarati AI da pomisli da imate više godina, to možete učiniti na ovoj poveznici.

(VIDEO) Instagram testira nove metode: AI alat za skeniranje lica koji prepoznaje dob Noob.ba.

www.noob.ba

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Adin
Adinhttps://www.tnt.ba
Adin je geek manijak. Donosi vam najnovije it vijesti i savjete. Zna sve o mobitelima, laptopima, tabletima. Koje aplikacije ne trebate, bez kojih ne možete. Voli putovati, dobro jesti i piti, pa često piše o mjestima koje trebate posjetiti.

drugi upravo čitaju

MOŽDA VAS ZANIMa