16 C
Sarajevo
Sub, 09, 22

(VIDEO) Brojimo sitno! – Sve je spremno za humanitarnu aukciju emisije “Bez teških tema”, a na vas čeka 9 predmeta u koje su utkane uspomene, sjećanja i emocije

Brojimo sitno do velike završnice emisije “Bez teških tema”, a riječ je o humanitarnoj aukciji na kojoj će se naći lični predmeti koje su donirali gosti prve sezone emisije “Bez teških tema”.

Već u petak 15. jula na zvaničnom Facebook profilu O Kanala od 12.00 sati počinje prva aukcija, a do 16.00 sati za kupovinu će biti dostupno 9 predmeta u koje su utkane uspomene, sjećanja i emocije. Sav prihod od aukcije će ići na račun udruženja Pomozi.ba koje svaki dan ima sve više korisnika i zahtjeva za pomoć onima u potrebi. Zainteresirani kupci svoje ponude mogu dati na društvenim mrežama O Kanala ili ih slati na email [email protected].

 1. Pod brojem 1 na sutrašnjoj humanitarnoj aukciji naći će se nogometna lopta na kojoj su svi potpisi igrača Dinama, a koja je jedan od doniranih predmeta legendarnog Zdravka Mamića.
   
 2. Među predmetima je i dio kostima iz filma “Deset u pola” koji je za aukciju O kanala darovao glumac Izudin Bajrović. Ovaj kostim ćete u petak od 12.00h do 16.00h na O Kanal FB stranici moći pronaći pod brojem 2.
   
 3. Jastuk sa obilježjima FK Željezničara donirao je pjevač Fatmir Sulejmani i na aukciji je dostupan pod brojem 3. Riječ je o prvom poklonu koji je dobio po dolasku u Sarajevo i od kojeg se nije odvajao ni tokom svojih putovanja.
   
 4. CD Seje Pitića ”Kraj izvora” koji sadrži 15 sevdalinki uz tekstove, istorijske izvore i fotografije iz impozantne muzičke karijere Seje Pitića, duge šest decenija dostupan će biti pod brojem 4 i rezultat je saradnje sa Damirom Galijaševićem koji je i donirao CD. 
   
 5. Šest autorskih knjiga Semira Osmanagića koje su prevedene na engleski jezik dostupne su za aukciju pod brojem 5.
   
 6. Broj 6 rezervisan je za CD grupe Đogani, na kojem se nalazi specijalno izdanje ove grupe iz 2015. godine, i upotpunjen je sa potpisima Vesne i Đoleta Đoganija.
   
 7. Kostim, CD-ovi i slagalica sa likom Ismeta Hore dostupan je za aukciju pod brojem 7, a u sklopu kostima je i čuvena kapu koja je 25 godina bila njegov zaštitni znak.
   
 8. Autorska knjiga Hane Bajrović “Teatar pod opsadom” koja je nastala na osnovu istoimene izložbe u kojoj su učestvovali i Hanini otac i brat – glumci Izudin i Dino Bajrović također je dio sutrašnje aukcije, a od 12 do 16 sati bit će dostupna za licitaciju pod brojem 8.
   
 9. Majica Amela Ćurića u kojoj je bio na audiciji za takmičenje X factor na kojem je 2015. godine odnio pobjedu deveti je predmet prvog dijela aukcije koja donosi predmete od nemjerljive sentimentalne vrijednost gostiju prve sezone emisije “Bez teških tema” koja je u 18 emisija okupila najpoznatija imena iz naše zemlje ali i regiona.

Nakon prve aukcije 15. jula pratite i drugu aukcijsku emisiju O Kanala koja će se emitovati 17. Jula, a na kojoj će naš voditelj Rijad Gvozden  predstaviti još jedanaest predmeta dostupnih za aukciju.  Nakon emisije, u petak, 22. jula. tačno u 12 sati počinje i druga aukcija koja će trajati do 16 sati na zvaničnoj Facebook stranici O Kanala.

Među predstavljenim predmetima će se naći gitara Berina Buturovića te odjeća koju su nosili na značajnim projektima glumci Emir Hadžihafizbegović i Dino Bajrović. Tu je i ne tako običan šal nezaboravnog Nikole Nikića te dres Dinama sa potpisom koje je donirao i Zdravko Mamić. Naš legendarni Blaž Slišković je za ovu priliku dostavio karikaturu sa njegovim likom i potpisom. U svakom slučaju mnoštvo zanimljivih detalja, ličnih stvari iza kojih stoje lične priče završili su na jednom mjestu i bit će gotovo cijeli juli prisutni u programu O kanala te na društvenim mrežama i portalu naše televizije.

Nakon uspješne licitacije bit će kontaktirani oni sa najvišim ponudama kako bi u posljednjoj emisiji mogli preuzeti kupljene predmete, uputiti poruke, te dati svoje mišljenje o projektu. Uplate za kupljene predmete će ići na račun udruženja Pomozi.ba.

Učestvuj u HUMANITARNOJ AUKCIJI O kanala i Udruženja Pomozi.ba – 15. jula, od 12.00h do 16.00h na FB stranici O kanala!www.oslobodjenje.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Supported by TNT Grupacija
Mirko
Mirkohttps://javno.ba
Mirko je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istraživač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.

drugi upravo čitaju

MOŽDA VAS ZANIMa