Velika ispovijest Mileta Kitića: I dan danas imam ljubavnicu

Folk pjevač Mile Kitić u svojoj velikoj ispovijesti progovorio je o svom djetinjstvu, ljubavnicama, ali i svojoj prvoj ženi i kćerki iz prvog braka.

Do 15 godine živio na selu

– Moj otac nije bio mnogo opasan. Do 15 godine živio sam na selu, otac je otišao za Ameriku, bio sam najmlađi. Ja sam bio mezimac i zaštićen sam bio, otac nije bio strog. Kada sam završio srednju školu, otišao sam za Sarajevo. Imao sam odličan odnos sa porodicom, otac je bio uticajan čovjek. On je za vrijeme rata bio u ropstvu, bio je u Nemačkoj 5 godina, a prije rata je pohađao večenje škole, pa je bio odbornik u selu. Bio je veoma uticajan, bili smo složna porodica, ali jako siromašni. Bilo je svega od hrane, nedostajalo mi je da kupim neke patike, loptu, ali toga nije bilo, svega je bilo samo ne para. Nikada nisam imao para da kupim sladoled, ali imao sam gdje da spavam – rekao je Mile i otkrio kada je počeo da se bavi pjevanjem:

– Rano sam se opredijelio za muziku. Bilo je jednom takmičenje pjevača amatera i ja sam tu odnio pobjedu. Nakon tih nekoliko takmičenja ja sam krenuo da pjevam po kafanama. 6. juna je 50 godina otkako pjevam. Uskoro će jubilej – rekao je Mile.

“Imam ljubavnicu i dan danas”

Mile je progovorio o ljubavnicama.

– Ne postoji grad gdje nisam imao djevojku, imao sam jednom deset odjednom. Nikada nisam plakao zbog nekog, bio sam mlad. Mlad sam se i oženio, i kada sam se oženio imao sam ljubavnicu, imam i dan danas. Pored Marte imam. Skoro sve moje kolege imaju paralelne veze, trenutne “izlete”. Jedno osamdeset posto. Ne mogu da ih imenujem. Odu na turneju i sretnu neku i eto. Vide lijepu ženu, pa što ne bi. Te žene su “usputne stanice” – rekao je on i dodao:

– Oženio sam se mlad, imam kćerku iz prvog braka. To nikada nisam htio da sakrijem. U Beogradu je upisala tekstilni dizajn. Ja sam se razveo od žene, ali nju nikada nisam htio da krijem. Viđamo se, u kontaktu smo. Ona ima dvoje dece. Elena nju poznaje, ne druže se mnogo, ali se poštuju – rekao je on u emisiji “Premijera”.

drugi upravo čitaju