VELIKA DRAMA: Hamadu osvojio naslov u finalu NextGena!

hamad međedović hamad međedović

Srbijanski tenisač Hamad Međedović pobijedio je u konkurenciji najboljih mladih igrača do 21 godine u Saudijskoj Arabiji. U finalu u Jeddahu slavio je 3:2 u setovima protiv Francuza Arthura Filsa. Na neki način se u ovoj dobnoj kategoriji može smatrati i posljednjim Mastersom sezone kao što je onaj za seniore odigran u Torinu.

Po setovima 3:4 (6), 4:1, 4:2, 3:4 (9) i 4:1. Napomena: na ovom turniru setovi se igraju do 4 partije.

Oba tenisača bila su sigurna u prva četiri gema. Ušlo se potom u tie-break. I došlo je do žestoke borbe. Hamad je prvi stigao do prednosti u poenima 4:2. Zatim je došao do dvije set lopte, ali ih je Phils poništio. Osvojio je četiri poena zaredom i došao do 1:0 u setovima.

Drugi set bio je potpuno drugačiji od prvog. Hamad je stigao do velikih 3:0. Francuz se upisao u strijelce u tom dijelu igre. Međedović je tada poravnao na 1:1.

Svoju odličnu igru ​​naš mladi tenisač prenio je iu treći set. Odmah je napravio break za 1:0. Potom je izdržao i stigao do 3:1 Hamad. Kasnije stiže na snimanje najvećeg naslova svoje karijere.

U četvrtom setu Francuz je imao tri break lopte koje je Međedović spasio. Ušlo se potom u tie break, gdje je Fils prvi stigao do prednosti mini breaka za 3:1. Srbin je to potom lako izbrisao i poveo nakon serije 4:0 u poenima.

Od tada se išlo poen za poen. Na protivnikov servis Hamad je imao meč loptu koju nije iskoristio. Onda je došao do novog, ali ni njega ne koristi. Podlegao je i Francuz je osvojio odlučujući set.

Počeo je Međedović sigurnim servisom. Potom je došao do break lopte i kasnije dobrim servisom preokrenuo na 3:0. Phils je smanjio na 3:1 i to je bilo sve od francuskog predstavnika, Hamad je potvrdio trofej.

Međedović je 110. teniser svijeta. Phili su prije ovog meča bili puno bolje plasirani na 36. mjestu.

www.sportskacentrala.com

drugi upravo čitaju