3 C
Sarajevo
Pet, 02, 23

Uznemirujući video / Porodila se u vinogradu, ostavila dijete i pobjegla preko granice

Uznemirujući video / Porodila se u vinogradu, ostavila dijete i pobjegla preko granice

Hrvatica iz Baranje je rodila dijete u mađarskom vinogradu u Marfaiju i tamo ga ostavila pa pobjegla u Osijek. Kada je stigla u osječku bolnicu, ljekari su shvatili šta se dogodilo pa su alarmirali sve nadležne službe.

Hitna pomoć je ubrzo stigla do vinograda dok je beba bila živa. Helikopterom hitne pomoći su prevezli bebu u bolnicu, ali je kasnije preminula.

O ovoj tragediji su se oglasili mađarski policajci na društvenim mrežama. Istakli su da je ovo jedna od najmračnijih priča koju su doživjeli.

– Naš je posao ne samo fizički nego nerijetko i psihički zahtjevan. Pogotovo kada uz svu tu našu borbu i odlučnost na kraju izgubimo, a bili smo toliko blizu da spasimo život. 31-godišnja žena s hrvatskim državljanstvom, koja je dijete rodila u Mađarskoj i ostavila ga u vinogradu te pobjegla u Osijek prekasno se pokajala i ispričala užasnu priču našim hrvatskim kolegama – zaključili su mađarski policajci.

Iz MUP-a su za Dnevnik Nove TV rekli da “s obzirom na prirodu događaja, u javnost neće iznositi nikakve informacije, osim činjenice da policija poduzima sve potrebne mjere i radnje iz svoje nadležnosti, uključujući i međunarodnu policijsku suradnju”.

Dodaju da će najvjerovatnije kriminalističko istraživanje preuzeti Mađari.

Sportska centrala

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Supported by TNT Grupacija
Brano
Branohttps://javno.ba
Brano je veliki zaljubljenik u ribolov. Još veći je luđak za sportske vijesti. Voli sve, najviše nogomet. Na njegovom jelovniku su uvijek svježe informacije iz Liga petice, regije i svijeta. Prati sportske vijesti i redovno informira o svim sportskim dešavanjima.

drugi upravo čitaju

MOŽDA VAS ZANIMa