Sastojci:
800 g brašna
600 ml mlijeka
400 g čvaraka
1 svjež kvasac
2 kašičice šećera
2 jaja
1 kašika susama
Priprema:
Kvasac staviti u mlako mlijeko, dodati šećer i kašičicu brašna. Kada kvasac nadođe sipati ga u činiju sa brašnom, dodati prstohvat soli, mlijeko. Zamijesiti meko tijesto i ostaviti da naraste. Čvarke samljeti, dodati 1 jaje i malo soli i umutiti. Nadošlo tijesto rastanjiti oklagijom i premazati samljevenim čvarcima.
Tijesto preklopiti kao pismo i ostaviti da naraste pola sata. Ovaj postupak treba ponoviti još 2 puta. Rastanjiti tijesto oklagijom i čašom vaditi pogačice. Ređati ih u pleh. Premazati umućenim jajetom i posuti susamom. Peći u zagrijanoj rerni na 220 stepeni dok ne porumene.
BONUS VIDEO: