Uspješan vikend za Cro Star Mostar

U subotu su se u Zenici održala dva turnira: Državno prvenstvo za kadete i juniore i Otvoreni međunarodni kup grada Zenice za vrtićance i mlađe kadete. Sudjelovalo je oko 500 natjecatelja, a mostarski Taekwondo klub Cro Star ostvario je i na ovim turnirima izvrsne rezultate. Mostarci su osvojili 12 medalja, 3 ekipna plasmana i 2 titule najboljeg natjecatelja.

Na Državnom prvenstvu osvojene su dvije medalje. Josip Bevanda je postao viceprvak države u juniorskoj kategoriji -63kg, a Matej Šunjić je treći u državi u kadetskoj kategoriji -53kg.

„Veliku pohvalu za Državno prvenstvo zaslužuju i Josip Bevanda i Matej Šunjić, no istakla bih Josipa Bevandu, čija je kategorija bila brojna a ujedno i najjača kategorija prvenstva. S četiri odlično odrađene borbe ponio je titulu viceprvaka države. Zlatna medalja je umalo umakla. Pri rezultatu 1:1 u rundama, u trećoj rundi pri izjednačenom rezultatu, proglašen je pobjednikom Josipov protivnik, tako da se radi o minimalnim nijansama između njih dvojice.“ kazala je trenerica Klaudia Marić.  

Uspješan vikend za Cro Star Mostar

Na Otvorenom međunarodnom Kupu grada Zenice osvojeno je 10 medalja.

Zlato: Niko Krešić (2 zlata), Ivan Jelić, Marko Bošnjak, Petar Šimun Zovko, Mia Drežnjak.

Srebro: Petar Šimun Zovko i Petra Dankić.

Bronca: Marko Bošnjak i Mia Drežnjak.

Niko Krešić proglašen je najboljim vrtićancem u borbama i najboljim dječakom u disciplini kick.

Ivan Jelić je treći najbolji dječak u disciplini kick a Mia Drežnjak treća najbolja djevojčica u istoj disciplini.

U ekipnom plasmanu osvojeno je 1. mjesto u kicku za dječake, 2. mjesto u vrtićancima i 3. mjesto u mlađim kadetima B.

Ekipu u Zenicu su vodili treneri Klaudia Marić i Boris Knezović. Natjecanja su se održala u Areni Zenica na 8 borilišta s elektronskom opremom Daedo.

„Čitava ekipa zaslužuje veliku pohvalu. Istakla bih još Niku Krešića koji je sve pokupio što se moglo pokupiti. Nastupio je u dvije discipline i u obje je osvojio zlatnu medalju te je u obje proglašen i najboljim natjecateljem. Aktivirali smo još naših početnika. Petra Dankić je u svom prvom nastupu osvojila srebro a Petar Šimun Zovko je u svom drugom nastupu osvojio zlato i srebro.“ dodala je trenerica Klaudia Marić.

The post Uspješan vikend za Cro Star Mostar appeared first on Dnevni.ba.

dnevni.ba

drugi upravo čitaju