Uskoro počinje snimanje filma o kraljici pop muzike: Madonna konačno izabrala glavnu glumicu

Saga o Madonninom biografskom filmu bliži se kraju jer je kraljica popa, čija vladavina traje četiri desetljeća, privela kraju svjetsku, slavljeničku turneju, te je spremna za snimanje dosad najzahtjevnijeg projekta. Produkcija započinje u idućih dvanaest mjeseci.

Prvi put je otkrila da će snimiti filmu o sebi 2020. godine i od tada do danas u nekoliko navrata se požalila da teško pronalazi saradnike koji bi joj trebali pomoći ostvariti san. Film ima radni naziv “Mali vrapčić”, a Madonna je rediteljica i ko-scenaristica.

Plan je bio da završi pisanje uz pomoć Diablo Cody, dobitnice nagrade Oscar za scenarij filma “Juno”, no ona joj se u aprilu 2021. godine zahvalila na saradnji. Američka spisateljica i producentica čije je pravo ime Brook Maurio, izjavila je za The Sun da je Madonna jednostavno preteška za saradnju. Sukobile su se zbog kraćenja scenarija, naime Diablo Cody htjela ga je sažeti jer se to mora napraviti, no pjevačica se opirala.

uskoro počinje snimanje filma o kraljici pop muzike: madonna konačno izabrala glavnu glumicu

– Scenarij je vrlo dug, ali mi je stvarno teško skratiti ga. To je kao da mi neko odsijeca udove, priznala je pjevačica na društvenim mrežama prošlog ljeta.

Nakon iscrpljujuće audicije koje je trajala čak 11 sati, izabrala je Amerikanku Juliju Garner, zvijezdu Netflixove dramske serije “Ozark”. Dobitnica Emmyja i Zlatnog globusa 2022. godine izdržala je dugu Madonninu provjeru koja je uključivala čitačku probu, koreografske scene te pjevački test, zadovoljna što je odabrana za ulogu do koje joj je, čini se, jako stalo. Dodajmo i to da su kandidatkinje bile Sydney Sweeney, poznata po ulozi u seriji “Euforija”, Florence Pugh, zvijezdu “Dine” i filma “Don’t Worry Darling”, te Emma Laird poznata po filmu “Ubojstvo u Veneciji”. Vjeruje se da je i američka pjevačica Bebe Rexha kontaktirala Madonnu nadajući se istoj ulozi.

Uskoro kreće snimanje filma o kraljici popa: Madonna konačno odabrala ko će je glumiti Azra Magazin.

Izvor: ( azra.ba / Javno.ba )

drugi upravo čitaju