UHAPŠEN LOPOV Mlada mama Mostarka trčala za njim i otela mu torbicu

Mostarska policija je sinoć uhapsila 18-godišnjeg Konjičanina koji je po Mostaru otimao torbice ženama i pljačkao trgovačke radnje uz prijetnje sa plastičnim pištoljem.

Kako Klix.ba doznaje mladi Konjičanin je pritvoru i tek je prije nekoliko dana napunio 18 godina, te će mu se za djela koja je počinio najvjerovatnije suditi po zakonu o maloljetnicima.

Doznajemo iz povjerljivih i dobro obaviještenih izvora da je pljačkaš iz Konjica uhapšen nakon opsežne policijske potrage kojoj je u petak blizu mostarske tržnice prethodila prava drama izazvana otimačinom tobice.

Nakon što je oteo torbicu jednoj gospođi, u sve se umiješala hrabra mlada Mostarka koja je mu je vidjela lice i gradskim ulicama trčala za njim sve dok ga nije stigla i vratila torbicu gospođi, koja je u to vrijeme zvala pomoć policije.

Daljnjim istražnim radnjama se doznalo da je mladić noć prije pokušao opljačkati jednu mostarsku trgovačku radnju tako što je radnici prislonio plastični pištolj na glavu.Tada je jednoj osobi pozlilo, te je je intevenisala i Hitna medicinska pomoć, a sve je zabilježila nadzorna kamera tog objekta, te se 18-godišnjak sumnjiči da je počinio i druga krivična djela, piše portal klix.ba.


dnevni.ba

drugi upravo čitaju