UHAPŠEN 29-GODIŠNJAK: POLICIJA U NJEGOVOJ KUĆI PRONAŠLA LABORATORIJU ZA PROIZVODNJU MARIHUANE

Prilikom pretresa kod pomenutog lica su pronađena i oduzeta dva paketića sa NN suhom zeljastom materijom, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu.
Nastavljajući rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog krivičnog djela, policijski službenici su na osnovu naredbe Općinskog suda u Sarajevu i pod nadzorom postupajućeg tužioca Kantonalnog tužilaštva KS, izvršili pretres porodične kuće A.J. u ul. Zabosnice, područje općine Ilidža.

uhapšen 29-godišnjak: policija u njegovoj kući pronašla laboratoriju za proizvodnju marihuane
UHAPŠEN 29-GODIŠNJAK: POLICIJA U NJEGOVOJ KUĆI PRONAŠLA LABORATORIJU ZA PROIZVODNJU MARIHUANE

Tom prilikom su u kući pronađeni i uz potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta oduzeti: jedna improvizovana IN DOOR mini-laboratorija za uzgoj opjone droge marihuane koja se sastoji od 5 kartonskih panela obloženih alu-folijom, pvc nosač za 4 rasvjetna tijela, jedan led-traka dužine cca. 4 metra, 9 komada stabljika koji svojim izgledom i morfološkim karakteristikama upućuju da se radi obiljnoj vrsti „cannabis sativa Indica“, jedna staklena posuda u kojoj se nalazi suha zeljasta materija koja asocira na opojnu drogu marihuanu ukupne težine 440 grama, jedan pvc paketić sa sadržajem NN suhe zeljaste materije koja asocira na opojnu drogu marihuanu, 2 pvc paketića sa NN praškastom materijom bijele boje koja asocira na opojnu drogu amfetamin sulfat – spid i jedan mobilni telefon.

Uhapšena osoba je predata u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

hayat.ba

drugi upravo čitaju