UDARALI SU GA PESNICAMA, KOPAČKAMA, BILA SAM NEMOĆNA DA SPASIM DJECU: OBJAVLJUJEMO DETALJE NAPADA UKRAJINSKOG KLUBA NA NAŠE DJEČAKE

udarali su ga pesnicama, kopačkama, bila sam nemoćna da spasim djecu: objavljujemo detalje napada ukrajinskog kluba na naše dječake

Nezapamćen incident desio se prije dva dana na fudbalskom turniru u Splitu, Dalmatinko cup 2023. Djecu iz sarajevske škole fudbala pretukli su ne samo njihovi vršnjaci iz Ukrajine, već i treneri protivničkog kluba, odrasli ljudi. Razlog, neprihvatanje činjenice da su sarajevski fudbaleri bili bolji. 

Uživanje u igri, razvijanje sportskog i takmičarskog duha, timski nastup, poštivanje saigrača i protivnika i mnoge druge pozitivne karakteristike trebali bi biti odlika jednog sportskog turnira. No ovaj o kojem govorimo pretvorio se u suprotno. Fudbaleri sarajevske škole fudbala Sparta otišli su u Hrvatsku upravo s namjerom da igraju, druže se, pokažu najbolje što znaju, a na kraju je od svega ostala samo velika trauma. Ovo je presedan u fudbalu, kažu čelnici Sparte i roditelji djece koja su napadnuta.

Najveći revolt kod protivničke ekipe na terenu bio je to što se nisu fizički mogli nositi, tj. nadjačati naše dječake, dodaje Adisa. Kaže i da se na snimcima vidi ko je prvi na koga nasrnuo.

Kažu, organizatorima ne zamjeraju, oni su im u teškim trenucima bili velika podrška. Tražit će da se krivično gone treneri protivničkog kluba, a o svemu će obavijestiti i FIFU i UEFU jer za ovo moraju svi znati.

(A. Hadžić)

Video pogledajte OVDJE.

hayat.ba

drugi upravo čitaju