Učenik poginuo tijekom izlaska: ‘Policija je isključila mogućnost nasilne smrti. Svi su potreseni’

učenik poginuo tijekom izlaska: ‘policija je isključila mogućnost nasilne smrti. svi su potreseni’

Sedamnaestogodišnji maturant porečke Srednje škole Mate Balote smrtno je stradao u noći s petka na subotu, nešto iza ponoći, na maturalnom putovanju u Pragu. Ministarstvo znanosti i obrazovanja (MZO) u subotu je priopćilo da je u kontaktu s hrvatskim veleposlanstvom u Pragu i ravnateljem škole te je pokrenut postupak krizne intervencije

Maturant je najvjerojatnije pao s petog kata zgrade u Pragu gdje je bio u izlasku sa svim svojim kolegama te četiri profesora. Učenici su se s putovanja vratili noćas oko 1 sat. Svi su jako potreseni situacijom i ovim nesretnim slučajem. Bili su na putovanju s pulskom turističkom agencijom Zeatours, piše Jutarnji list.

“Ovo je putovanje bilo u našoj organizaciji i ovo je prvi put u 30 godina da se tako nešto dogodilo. Nismo to još doživjeli i od 1 sat ujutro smo u stalnom kontaktu s ravnateljem i profesorima koji su za vrijeme događaja bili s djecom na licu mjesta. Svi su potreseni, no uspjeli su se nekako sabrati i organizirati odgovorno povratak djece nazad u Poreč. Profesori su kao i djeca bili u velikom šoku”, rekao je Floris Milohanović, direktor iz turističke agencije Zeatours.

“Ne znamo što se dogodilo vani te večeri, no policija je isključila mogućnost nasilne smrti pa su djeca puštena da se vrate u Hrvatsku. Podatke policijskih izvještaja s očevida nemamo i to će vjerojatno ići preko ambasade. Koliko znam obdukcija tijela će biti sutra, pa će se ono vratiti u Hrvatsku. Bio je to nesretan slučaj, pao s velike visine”, dodao je.

Nastava će se, kako je kazao ravnatelj škole Krešimir Bronić, sutra održati. Psihološku pomoć svim učenicima koji su bili na putovanju pružit će Tim za krizne intervencije.

“Održat ćemo i roditeljske sastanke s učenicima i roditeljima. Svi smo još uvijek potreseni”, kaže Bronić.

Podsjetimo, ravnatelj Bronić izjavio je ranije da je policijski očevid obavljen, no što se točno dogodilo “škola će doznati tek nakon primitka službenog izvješća“.

Objava Učenik poginuo tijekom izlaska: ‘Policija je isključila mogućnost nasilne smrti. Svi su potreseni’ pojavila se prvi puta na Posušje.info.

www.posusje.info

drugi upravo čitaju