UBILI MALOG PSA: MONSTRUM ŽIVOTINJU USTRIJELIO TRI PUTA U DVORIŠTU ISPRED KUĆE

ubili malog psa: monstrum životinju ustrijelio tri puta u dvorištu ispred kuće

Naime, životinju je, u naselju Koraćica, iz za sada nepoznatog razloga napadač upucao tri puta, u butinu, stomak i vrat, a sve to objavila je na svom Facebook nalogu njegova vlasnica Tatjana Zorić.

  • Upucali su nam kuče u dvorištu, 3 puta je pucano u njega iz daljine, u butinu, u stomak i vrat. Ovo je samo mogao neko ko ima karabin, lovac ili neko ko iz zabave ima tako opasnu spravu – napisala je Tatjana u objavi.

Kako je navela, njen pas je ubijen nasred dvorišta ispred kuće, gdje se inače nalazi veliki broj ovaca i pasa koji se uglavnom igraju, a između ostalog i ona sama.

ubili malog psa: monstrum životinju ustrijelio tri puta u dvorištu ispred kuće
UBILI MALOG PSA: MONSTRUM ŽIVOTINJU USTRIJELIO TRI PUTA U DVORIŠTU ISPRED KUĆE
  • Na sred dvorišta gdje puštamo koze i ovce i gdje su psi sa njima, gdje sam i ja. Ubili su malog psa Ljubana, tako sam ga zvala jer je ljubio koze i ovce – stoji u objavi.

Kako je Tatjana objasnila, nakon jezivog prizora nije mogla da dođe sebi, gušila se od napada panike, a njen muž Vojkan odmah je otišao u policiju i prijavio slučaj.

Podsjetimo, Tatjana i njen suprug Vojkan inače diplomirani kulturolog novinar, su napustili Beograd prije nekoliko godina, kako bi na obroncima Kosmaja u selu Koraćica napravili svoje malo životinjsko carstvo.

Oni su zbog umora i brzog tempa koji nameće život u gradu, dali otkaze na poslovima u gdje su radili, kupili nekoliko životinja za svoje potrebe, a onda kupili preko 50 kozica, mangulice, koke nosilje, kobilu, magare, zečeve, pse i mačke kako bi osnovali svoju farmu, a imali su plan i da osnuju školicu jahanja.

Inače Tatjana i Vojkan, podsticali su mlade uzgajivače tako što su poklanjali životinje ljudima koji žele da pokrenu svoj biznis, a imali su samo jedan uslov, a to je da životinje ne smiju da se kolju.

Za sada motiv ovog užasnog čina nije poznat, kao ni identitet napadača. Nije poznato zbog čega bi neko želio da naudi nedužnoj životinji.

Bračni par ostao je u šoku nakon incidenta, a o svemu je obaviještena policija koja je pozvana na lice mjesta da izvrši uviđaj.

Ispod snimka objavljenom na društvenim mrežama, samo su se nizali komentari korisnika, koji nisu mogli da vjeruju šta se dogodilo, i zbog čega je ovim ljudima ubijena životinja.

Uplašeni sugrađani osudili su ovaj čin, i skrenuli pažnju na to da postoji mogućnost da osoba koja je počinila ovaj zločin možda ima i druge motive:

  • Neće se zaustaviti na tome. Moraju se naći i kazniti počinioci a i zbog psa, prenosi Blic.

hayat.ba

drugi upravo čitaju