UBICA ŠEFA ŠKALJARSKOG KLANA U TURSKU UŠAO SA BH. PASOŠEM: IDENTITET UKRADEN, DOKUMENT IZDAT U BANJOJ LUCI

Živković važi za profesionalnog ubicu koji je organizirao ubistvo Vukotića koji je bio šef zloglasnog Škaljarskog klana. On navodno i rođak šefa Kavčana Radoja Zvicera.

No, vratimo se na Žutog i bh. pasoš.

Kako je Raportu rečeno, Živković je u Istanbul stigao s bh. pasošem na ime Andrej Jović, koji je izdar u Policijskoj upravi Banja Luka.

O tome su SIPA-u i MUP RS odmah obavijestili iz turskog pravosuđa.

Navodno se radi o ukradenom identitetu. Ovo nije prvi put da Škaljarci i Kavčani imaju bh. dokumenta.

ubica šefa škaljarskog klana u tursku ušao sa bh. pasošem: identitet ukraden, dokument izdat u banjoj luci
UBICA ŠEFA ŠKALJARSKOG KLANA U TURSKU UŠAO SA BH. PASOŠEM: IDENTITET UKRADEN, DOKUMENT IZDAT U BANJOJ LUCI

Živković je uhapšen u Istanbulu sa još 11 osoba zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu Vukotića. Likvidacija je izvedena u elitnoj istanbulskoj četvrti Sisli, dok su sa njim u kolima bili supruga Maša M. i njihova kćerkica, kao i vozač koji su ostali nepovrijeđeni.

Nepune dvije sedmice od mafijaške likvidacije, zbog koje je zatražena čak i ostavka turskog ministra policije, tamošnja policija je saopštila da je uhapšeno 12 osoba, a otkrivena su imena dvojice sa ovih prostora, Živkovića zvanog Žuti i Zdravka Perunovića. Policija je navodno pronašla i oružje iz kojeg je pucano.

Žuti je čovjek koga tužilaštva više zemalja povezuju sa nekoliko surovih likvidacija članova škaljarskog klana, ali mu je Jovan Vukotić, bez sumnje, najvažnija meta.

Ubistva u inostranstvu kao da su jedna od specijalnosti Živkovića. Naime, on se dovodio u vezu i sa dva ubistva koja su se dogodila u Grčkoj, a koja su nanijela velike gubitke škaljarskom klanu.

Prvi veliki udarac škaljarski klan pretrpio je u Atini u januaru 2020. godine, kada su u restoranu ubijeni Igor Dedović i Stevan Stamatović, ljudi koji su bili u najvišim ešalonima kriminalne organizacije iz Kotora. Dedović je važio za glavnog stratega i organizatora ove kriminalne organizacije, koji je pravio planove za šverc kokaina, što je njihova primarna djelatnost, do likvidacija protivnika.

ubica šefa škaljarskog klana u tursku ušao sa bh. pasošem: identitet ukraden, dokument izdat u banjoj luci
UBICA ŠEFA ŠKALJARSKOG KLANA U TURSKU UŠAO SA BH. PASOŠEM: IDENTITET UKRADEN, DOKUMENT IZDAT U BANJOJ LUCI

Stamatović je važio za čovjeka koji je bio u stanju da sve te zamisli sprovede u djelo. Likvidacija je izvršena u pravom mafijaškom stilu, pred očima žene i djece ubijenih škaljaraca. U restoran su upala četvorica napadača, trojica mlađih i jedan, navodno, stariji, koji je izgledao kao da je zapovjednik. U Dedovića i Stamatovića ispaljeno je više desetina hitaca.

Novi napad dogodio se u julu iste godine, kada su ubijeni Alan Kožar i Damir Hadžić, čija su tijela pronađena ispred jedne vile na grčkom ostrvu Krf. I u njih je ispaljeno nekoliko desetina hitaca iz automatskog oružja, a nije im pomoglo ni to što su se kretali sa lažnim slovenačkim pasošima. Kožar je bio važna figura u ratu klanova jer je bio vođa kriminalaca iz Bara koji su blisko sarađivali sa FIlipom Koraćem i škaljarskim klanom. Slovio je za njihovog bliskog saradnika.

Živkovića, između ostalog, crnogorsko tužilaštvo tereti i da je umiješan, zajedno sa Veljkom Belivukom i Markom Miljkovićem, u ubistvo Adisa Spahića i Damira Hodžića, kao i u otmicu, a kasnije i likvidaciju, Mila Radulovića zvanog Kapetan.

hayat.ba

drugi upravo čitaju