U Posušju pronađena veća količina marihuane

 Policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije (OKP) PU Posušje rasvijetlili su kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i stavljanje u promet opojnih droga.

Naime, policijski službenici OKP-a PU Posušje su, provodeći pojačane aktivnosti u borbi protiv zlouporaba opojnih droga u ponedjeljak oko 20.30 sati na lokalitetu Osrdak, u mjestu Rastovača u općini Posušje, zatekli četiri osobe koje su legitimirali, a pretragom mjesta događaja pronašli su odbačeni veći paket.

Tom prilikom A. D. (30) iz Mostara izjavio je da je paket njegov te da se u njemu nalazi opojna droga marihuana, koju je na područje Posušja dovezao s motociklom marke ”Yamaha”, bh registarskih oznaka, s ciljem stavljanja u promet.

Policijski službenici OKP-a o događaju su izvijestili dežurnog županijskog tužitelja. Na mjestu događaja izvršili su očevid i izuzeli pronađeni paket. U službenim prostorijama PU Posušje saslušali su tri osobe u svojstvu svjedoka te su A. D. (30) ispitali u svojstvu osumnjičenoga na okolnosti izvršenja kaznenog djela-neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz čl. 238. Kaznenog zakona F BiH.

Nakon kompletiranja predmeta PU Posušje podnijeti će Županijskom tužiteljstvu Izviješće o počinjenom kaznenom djelu protiv A. D. (30), zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, objavio je MUP Županije Zapadnohercegovačke (ŽZH).

The post U Posušju pronađena veća količina marihuane appeared first on Dnevni.ba.

dnevni.ba

drugi upravo čitaju