U NJEMAČKOJ PREMINUO MUŠKARAC PORIJEKLOM IZ LIVNA: DVIJE SEDMICE MU SE BORILI ZA ŽIVOT

O smrti mladića, čiji porodični korijeni po majci su iz Livanjskog kraja, izvijestila je i Uprava Livanjske zajednice Frankfurt na stranici.

  • Primili smo tužnu vijest da je noćas preminuo Tomislav Vrdoljak. U ime Uprave Livanjske zajednice Frankfurt izražavamo najiskrenije saučešće porodici Vrdoljak. Pokojni Tomi bio je naš član od samoga početka i podržavao je LZF u svakoj akciji koju smo do sada organizirali. Ovim putem se zahvaljujemo na njegovoj nesebičnoj pomoći i podršci koju smo imali. Počivao u miru Božjem”, navodi se u objavi na službenoj Facebook stranici Livanjske zajednica Frankfurt e.V.

Iz izvora bliskih porodici, portal Fenix-magazin.de saznaje kako je Tomislav Vrdoljak prije dvije sedmice trčao kroz šumu u Niederradu, nedaleko od gradske četvrti u kojoj je stanovao te da je doživio zatajenje srca. Kad je pronađen, odvezen je u bolnicu u Frankfurtu gdje se zadnje dvije sedmice borio za život.

u njemačkoj preminuo muškarac porijeklom iz livna: dvije sedmice mu se borili za život
U NJEMAČKOJ PREMINUO MUŠKARAC PORIJEKLOM IZ LIVNA: DVIJE SEDMICE MU SE BORILI ZA ŽIVOT

Smrću 38-godišnjeg Tomislava šokirani su brojni Hrvati s područja Frankfurta. Predsjednik FC Croatije Frankfurt Mile Kelava u razgovoru ne krije koliko je šokiran i tužan zbog smrti 38-godišnjeg Tomislava.

  • Znam cijelu njegovu porodicu, od roditelja do ujaka, tetaka pa čak i baku. To je jedna dobra porodica, uvijek spremna pomoći. Godinama su bili sponzori Croatije Frankfurt. Baš sam prije otprilike dva mjeseca razgovarao s Tomislavom o planovima za gradnju kuće za nogometni klub što je bio spreman podržati kao i uvijek kad smo imali neke nove projekte itd. Ne mogu vjerovati da je preminuo, u šoku smo svi – rekao je Mile Kelava.

Slično govori i Miro Šimunac, vlasnik Café Bara S9, poznatog okupljališta iz Frankfurta. Šimunac isto govori kako su ljudi šokirani tužnom viješću o smrti 38-godišnjeg Tomislava koji je uvijek zračio dobrotom i bio spreman pomoći drugima.

Nažalost, frankfurtski doktori nisu uspjeli ni nakon dvosedmične borbe vratiti ga u život.

Pokojni Tomislav Vrdoljak je iza sebe ostavio suprugu i troje malodobne djece.

hayat.ba

drugi upravo čitaju