U KAMENOM ZIDU DILER OSTAVLJA KUPCU: ULIČNA PRODAJA DROGE SVE VEĆA

Najviše se trenutno uzimaju kokain i spid, još odavno je popularna marihuana. Kokain stiže sa različitih strana, kako iz Crne Gore i Sarajeva tako i direktno iz Zapadne Evrope, pričaju u policiji. Nekada je ovo bila droga bogatih, danas pravila nema.    

  • Kokain možete da pronađete kod nekog građevinskog radnika koji čitav dan danas radio na građevini za dnevnicu a i isto tako i kod najbogatijih slojeva društva –  rekao je Velibor Vukoje, načelnik sektora krim-policije u PU Trebinje

Gram kokaina je od 120 do 150 maraka, zavisno od kvaliteta. Hercegovina je mala pa se u njoj sve zna, za bijelim prahom posegnu i oni od kojih se ne bi nadali, pričaju u policiji. Ono što brine jesu djeca.

  • Nekada ste prepoznavali prve konzumente negdje u srednjoj školi, drugi, treći i četvrti srednje, sada se to može uočiti i pronaći kod učenika osnovne škole. Nažalost –  pojašnjava Vukoje.

Sa ovim problemom u Policijskoj upravi bore se godinama. 100 prekršaja i desetak krivičnih djela je godišnji prosjek. U zapljenama je najviše marihuane, ne fali ni ostalih droga.

  • Riječ je i o kokainu i o hašišu, amfetamina uvijek ima. Takođe PU aktivno radi i na suzbijanju plantaža tako da svake godine ima 50, 100 pa i više stabljika indijske konoplje koja je pronađena na području istočne Hercegovine – istakla je Jovana Cvijetić, portparol Policijske uprave Trebinje.

Drogu nije lako naći. Načini na koji se droga švercuje su svakakvi, u policiji kažu da su se svega nagledali, prenosi ATV.

  • Sve se može desiti, sve tjelesne šupljine se mogu koristiti za sakrivanje opojnih droga, za prenos nekih većih količina guta se određena količina opojne droge i tako se prenosi. Kada je u pitanju ulična prodaja to je nevjerovatno, u kamenom zidu diler ostavlja kupcu –  kaže Vukoje.

Samo zadnjih dana policija je pronašla kilogram kokaina i više od 30 kilograma marihuane. Droga često uništi pojedinca a nekada i čitavu porodicu zato će policijski akcenat biti baš na ovom problemu, poručuju hercegovački čuvari reda.  

hayat.ba

drugi upravo čitaju