U Imotskom uhićena trojica. Na prevoženju migranata iz BiH zaradili tisuće eura

u imotskom uhićena trojica. na prevoženju migranata iz bih zaradili tisuće eura

Zbog sumnje na to da su sudjelovali u prevoženju migranata iz BiH u Hrvatsku i pritom ostvarili oko 8500 eura koristi, imotska policija uhitila je 28-godišnjaka te ga uz kaznenu prijavu privela pritvorskom nadzorniku, a protiv 36-godišnjaka i 26-godišnjaka je podnijela kaznene prijave.

Kako se navodi u priopćenju splitsko-dalmatinske Policijske uprave, granična policija u Imotskom utvrdila je osnovanu sumnju da su ta trojica hrvatskih državljana od kraja veljače do sredine travnja ove godine prevozili strane državljane koje su od državljanina BiH preuzimali u blizini državne granice. 

Tako je, kako se doznaje, iz BiH u Hrvatsku prevezeno 30-ak migranata, koji su zatim dovezeni u Dugopolje, odakle su nastavili putovanje vjerojatno u zapadnoeuropske zemlje.

Nastavak je to kriminalističkog istraživanja koje je granična policija u Imotskome provela u ožujku i nakon kojeg su pritvorskom nadzorniku predana dva državljana BiH zbog kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Schengenskog sporazuma.

Nakon što je u ožujku ove godine pronašla 12 stranih državljana koji su ilegalno ušli u Hrvatsku, policija je provela istraživanje nad dvjema osobama i nastavila istraživanje i traganje za osobama za koje su “postojale indicije” da su s tim povezane.

Daljnjim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja na to da se 28-godišnjak s 36-godišnjakom i 26-godišnjakom od kraja veljače do sredine travnja ove godine dogovarao o prijevozu stranih državljana koje su preuzimali u blizini državne granice. 

Objava U Imotskom uhićena trojica. Na prevoženju migranata iz BiH zaradili tisuće eura pojavila se prvi puta na Posušje.info.

www.posusje.info

drugi upravo čitaju