-3.1 C
Sarajevo
Sri, 02, 23

Twitter u tužbi ipak mora predati dokumentaciju koju je Musk tražio

Sud je sada Twitteru naredio da prikupi i analizira dokumentaciju jednog od bivših direktora, Kayvona Beykpoura, za kojeg Musk tvrdi da je bio najbolji poznavatelj stvarnog broja lažnih korisnika.

Natezali su se, razbacivali milijardama, a na kraju je Elon Musk odustao od kupnje Twittera, a cijela je priča završila na sudu. Sada Twitter mora predati Musku dokumentaciju bivšeg zaposlenika, koji je bio ključan čovjek u praćenju broja lažnih korisnika.

Upravo su ti botovi i lažni profili bili u središtu pravnog sukoba oko toga mora li Musk završiti posao i platiti 44 milijarde dolara za društvenu mrežu.

Sud je sada Twitteru naredio da prikupi i analizira dokumentaciju jednog od bivših direktora, Kayvona Beykpoura, prenosi Reuters. Musk i njegovi odvjetnici nisu komentirali odluku suda. Beykpour je Twitter napustio nakon što su iz kompanije pristali da ih Musk kupi u aprilu, a u sudskom dopisu Musk ga je opisao kao jednog od ljudi koji je najdublje povezan s određivanjem broja lažnih profila.

Musk je ranije optužio Twitter za prevaru oko lažnog prikazivanja broja stvarno aktivnih korisnika, što su ovi demantirali, a Twitter ga je optužio za kršenje sporazuma o preuzimanju.

 

Twitter u tužbi ipak mora predati dokumentaciju koju je Musk tražio Noob.ba.

www.noob.ba

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Supported by TNT Grupacija
Adin
Adinhttps://www.tnt.ba
Adin je geek manijak. Donosi vam najnovije it vijesti i savjete. Zna sve o mobitelima, laptopima, tabletima. Koje aplikacije ne trebate, bez kojih ne možete. Voli putovati, dobro jesti i piti, pa često piše o mjestima koje trebate posjetiti.

drugi upravo čitaju

MOŽDA VAS ZANIMa