TUŽNA SUDBINA MALOG NEMANJE KOJI JE NASTRADAO U SEPTIČKOJ JAMI: MAJKA NEĆE NA SAHRANU DA MU DOĐE

tužna sudbina malog nemanje koji je nastradao u septičkoj jami: majka neće na sahranu da mu dođe

Kako priča komšinica, majka je sina i kćerku ostavila prije pola godine i nikada ih nije obilazila.

  • Majka ih je ostavila prije par mjeseci, otišla i udala se za drugog. Nikada nije dolazila, niti pitala za djecu. Malom Nemanji, neće ni na sahranu da dođe. Pričala je moja snaha sad sa njegovom majkom rekla joj je “ne idem sigurno, šta će narod da kaže”, aludirajući na to da ih je ostavila – priča komšinica mališana Nemanje N. (6) koji je u ponedjeljak preminuo nakon što je upao u septičku jamu.
  • Nemanjin otac, Zoran je jako vrijedan čovjek. Radio je noćnu smjenu, kako bi ujutru bio sa djecom. Bio je samohrani otac, morao je da radi više poslova kako bi ih izdržavao. Otišao je u Hrvatsku prije par mjeseci da radi, zaradi koji dinar. Tada je majka uzela djecu i nakon rekla bih mjesec dana, nazvala je Zoran i rekla “dođi da uzmeš djecu, mene oni ne interesuju” – drhatvim glasom priča sagovornica.

Dodaje i da se otac tada vratio i radio nekada čak i tri posla.

  • Radio je i u Mladenovcu, jako maran i požrtvovan otac. Našao je neku djevojku koju je plaćao da ih pričuva dok je bio na poslu. Tog kobnog dana, vratio se iz treće smjene a djevojka je otišla. Neca je otvorio vrata i izašao. Srećom, kćerkica nije krenula sa bratom. Ostala je kući – tvrdi ona.

Ističe i da je ta septička jama uvijek otvorena, te da je toliko duboka da ni stariji čovjek ne bi uspio da se spasi, a ne dijete od šest godina.

  • Dijete se deralo, plakalo. Vjerovatno je otac čuo, trgnuo se iz sna i izašao napolje. Imao je i šta da vidi. Svoje dijete kako pluta u vodi. Nije mu bilo spasa. Zoran ga je izvukao iz vode, ali bilo je kasno. Već tada nije davao znakove života. Brzo je došla i policija i hitna pomoć, ali tu više ništa nije moglo da se uradi – priča potresena komšinica, prenosi Blic.

hayat.ba

drugi upravo čitaju