Tužio svoju kćer jer se odbila brinuti o njemu nakon prometne nesreće

JKinez je tužio svoju kćer studenticu nakon što je odbila zanemariti svoje studentske obveze kako bi se vratila kući i brinula o njemu nakon prometne nesreće. …..

Muškarac pod prezimenom Zhang navodno je počeo zvati i slati poruke svojoj kćeri nakon što je doživio prometnu nesreću u svom rodnom gradu Puyangu, u kineskoj provinciji Henan.

Nakon što je više puta pokušao i nije uspio uvjeriti svoju kćer studenticu da se vrati kući i brine o njemu, čovjek je bio šokiran kada je otkrio da mu je kći blokirala broj telefona.

U naletu bijesa podnio je tužbu na lokalnom obiteljskom sudu tražeći od nje 1500 juana (215 dolara) mjesečne alimentacije. Članak 26. Kineskog građanskog zakonika propisuje da „odrasla djeca imaju obvezu uzdržavati i štititi svoju djecu

Zhang je rekao na sudu da je zapravo inzistirao da njegova kći ostavi svoj fakultet “na stranu” i dođe kući brinuti se za njega nakon prometne nesreće. Nakon nekog vremena prestala mu je odgovarati na telefonske pozive, pa je pribjegao slanju SMS-ova, no jednog dana jednostavno mu je blokirala broj telefona, pa ga više nije mogao kontaktirati.

U svoju obranu, kći tvrdi da je opetovano rekla Zhangu da joj sveučilišne obveze neće dopustiti da jednostavno ode i dođe se brinuti o njemu. Osim toga, jasno je dala do znanja da ima još dva brata koji bi također mogli biti zamoljeni da se brinu o njezinom ocu, no umjesto toga sav je pritisak bio na njoj od samog početka “incidenta” s ocem.

“Još sam na koledžu i ne mogu priuštiti alimentaciju za svog oca. Nemam vremena vratiti se da ga čuvam, a osim toga imam dva starija brata koji bi se mogli brinuti o njemu, pa bih se morao vratiti. Blokirala sam očev telefonski broj, ali samo zato što su sve njegove poruke bile pritužbe, što me činilo još nervoznijom i stresnijom nego inače oko učenja i ispita. Osjećala sam se još iscrpljenije, psihički i fizički”, rekla je mlada djevojka.

Nakon što je saslušao obje strane, sud je priznao da članak 26. Kineskog građanskog zakonika navodi da odrasla djeca imaju obvezu uzdržavati svoje roditelje, ali je ustvrdio da je u ovom konkretnom slučaju kći još bila u školi i nije si mogla priuštiti plaćanje alimentacije.

Sudac je, međutim, zamolio kćer da bude osjetljivija na očevu nevolju i da mu pokuša pomoći ne zanemarujući svoje učenje. Zhang ima mogućnost žalbe.

izvor: Zanimljivosti dana

Molimo vas da internetski portali, ako kopirate originalni članak s naše stranice zanimljivosti dana, NAVEDITE NAS KAO IZVOR i MALO PROMIJENITE NASLOV. Hvala vam!

tužio svoju kćer jer se odbila brinuti o njemu nakon prometne nesreće

zanimljivostidana.com

drugi upravo čitaju