-1.1 C
Sarajevo
Ned, 01, 23

TRUHLO OPTUŽEN ZA PUCNJAVU U KAKNJU: E LIJEPI, HAJDE VAMO DA NE UBIJEM GOSTE, DA UBIJEM TEBE

Optužnicu je u cijelosti potvrdio Općinski sud u Kaknju. Obojica optuženih su ranije osuđivani.

Riječ je o događaju od 31. avgusta 2020. godine, u ulici Alije Izetbegovića, u Kaknju, kada je Adnan Zejnilović izazvao opasnost po život ljudi pucanjem iz vatrenog oružja i ugrozio sigurnost jedne osobe. On se ispred jednog ugostiteljskog objekta dovezao Mercedesom, sive boje, kojim se kretao naprijed-nazad.

-Potom se zaustavio i izašao iz vozila, te iza pasa izvadio pištolj koji je, držeći ga u rukama, stavio iza svojih leđa i obratio se I. S. riječima: „E lijepi, hajde vamo da ne ubijem goste, da ubijem tebe“- navodi se u optužnici.

Sakrio pištolj iza kauča

Napadnuti muškaraca je reagirao tako što je bacao predmete koje je imao pri ruci u pravcu Zejnilovića i to dvije staklene pepeljare, jednu pivsku staklenu flašu, za koje vrijeme se Zejnilović izmicao. Nakon toga je S. utrčao u objekt i iza šanka uzeo dvije ili tri staklene pepeljare i krenuo prema bašti, odnosno izlazu iz objekta, kada je Zejnilović sjeo u Mercedes i iz vozila u pokretu ispalio više hitaca iz pištolja.

Zejnilović je tada otišao kod Jasmina Ovčine kod kojeg je ostavio pištolj iz kojeg je prethodno pucao. Ovčina je pištolj sakrio iza kauča u svom stanu gdje ga je policija pronašla prilikom pretresa.

hayat.ba

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Supported by TNT Grupacija
Adin
Adinhttps://www.tnt.ba
Adin je geek manijak. Donosi vam najnovije it vijesti i savjete. Zna sve o mobitelima, laptopima, tabletima. Koje aplikacije ne trebate, bez kojih ne možete. Voli putovati, dobro jesti i piti, pa često piše o mjestima koje trebate posjetiti.

drugi upravo čitaju

MOŽDA VAS ZANIMa