TRAGEDIJA: MLADA RUKOMETAŠICA POGINULA U TEŠKOJ NESREĆI

Mlada hrvatska rukometašica Maja Zorica (18), članica ŽARK Split, preminula je u subotu poslijepodne.

Tragični događaj se odigrao kada je Maja sa dvije prijateljice putovala kući u Sinj. Na putu kod Dicma, u njihovu traku je prešao 44-godišnji vozač privatnog vozila, koji je bio pod uticajem alkohola, te je došlo do sudara.

Maja je prevezena u bolnicu sa teškim povredama, ali nažalost, nije preživjela. Ostale dvije učesnice u nesreći, od kojih je jedna maloljetna, a druga 25-godišnjakinja, takođe su zadobile teške tjelesne povrede i trenutno se nalaze u bolnici. prenosi hayat

Hrvatski rukometni savez je izrazio svoje saučešće povodom tragičnog gubitka. Utakmica njenog kluba, koja je bila zakazana za subotu protiv Zrinskog u Solinu, odložena je.

– Ako nas tužni ljudi ujutro probude… Sa tugom u srcu i nevjericom primili smo vijest o tragičnoj pogibiji naše rukometašice Maje Zorice, igračice ŽARK Split. Naše misli i molitve su sa porodicom, saigračima, prijateljima iz ŽARK-a Split i svima onima u čijim je životima ostao neizbrisiv trag i vječna uspomena na nasmijano lice naše atletičarke. Iskreno saučešće Hrvatskog rukometnog saveza i cijele rukometne porodice. Počivaj u miru – piše u saopćenju Rukometnog saveza Hrvatske.

I klub ŽARK Split se oprostio od Maje Zorice.

– Tužnim i slomljenim srcem saopćvamo da nas je naša igračica Maja Zorica napustila nakon tragične nesreće sa 18 godina. Ugasilo se srce našeg velikog borca. Saosjećamo sa porodicom i upućujemo iskreno saučešće najmilijima. Njen plemeniti i snažni duh, pun životne radosti i ljubavi, zauvijek će ostati u našim srcima, mislima i molitvama. Anđele naš, počivaj u miru – naveli su.

Maja Zorica je igrala na poziciji desnog krila i bila je kadetska reprezentativka Hrvatske. Prije godinu dana, preselila se u Split kako bi nastavila svoju rukometnu karijeru, ali je započela svoj sportski put u Sinju. prenosi hayat

www.haber.ba

drugi upravo čitaju