Sastojci:
Za palačinke:
2 šolje brašna
1/2 kašičice soli
2 kašike šećera
4 jajeta
1 šolja mlijeka
1 šolja vode
4 kašike neslanog putera
Za nadjev:
2,5 šolje slatke pavlake
1/4 šolje šećera
1 kašičica ekstrakta vanile
jagode
Priprema:
U posudi pomiješajte prosijano brašno, so i šećer. Dodajte umućeno jaje i sjedinite. Pomiješajte mlijeko i vodu, pa sipajte u smjesu i opet sjedinite. Zatim dodajte i istopljeni puter, promiješajte i pokrijte smjesu providnom folijom. Stavite u frižider na pola sata, a onda ispecite palačinke, kao i obično. Umutite slatku pavlaku sa šećerom i vanilom, pa premažite svaku palačinku i poredajte sdeckane jagode. Palačinke redajte jedne preko drugih. Pospite šećerom u prahu.
BONUS VIDEO:
TORTA OD 1.000 PALAČINKI Najpoznatija francuska poslastica koju svi mogu da naprave Aloonline.ba.