2.7 C
Sarajevo
Pon, 03, 23

Top 5 najluđih tehnoloških trendova u 2023. godini

Tehnologija je i dalje ključna sila za promjene u svijetu. Tehnološka otkrića daju preduzećima više mogućnosti da podignu svoju produktivnost i osmisle ponude. I dok je i dalje teško predvidjeti kako će se tehnološki trendovi odvijati, poslovni lideri mogu bolje planirati i unaprijedi posao gledajući razvoj novih tehnologija, predviđajući kako bi ih kompanije mogle koristiti uz razumijevanje faktora koji utiču na inovacije i usvajanje.

U nastavku je navedeno pet najluđih tehnoloških trendova u 2023. godini.

1. Primijenjena vidljivost: Ona unapređuje praksu prepoznavanja obrazaca. Da bi se predvidjele i identifikovale abnormalnosti i ponudila rešenja, mora se imati kapacitet da se duboko udubljeni u komplikovane sisteme i tok podataka.

2. Digitalni imuni sistem: Kako bi osigurao da sistemi rade 24 sata dnevno te kako bi pružili usluge bez prekida, Digitalni imunološki sistem će kombinovati vidljivost, testiranje sa AI-om (umjetnom inteligencijom), inženjeringom pouzdanosti lokacije (SRE) i sigurnošću lanca nabavke softvera.

3. Superaplikacije: One predstavljaju nadolazeću promjenu u dizajnu i razvoju aplikacija, gdje će potrošači koristiti jednu aplikaciju za upravljanje većinom sistema u poslovnom ekosistemu. Predviđa se da će preko 50 posto svjetske populacije svakodnevno koristiti superaplikacije.

4. AR/VR i BlockChain tehnologija: Povezanije, sigurnije i impresivnije virtuelno okruženje u kojem ljudi i preduzeća mogu rekreirati scenarije iz stvarnog života biće kreirano kombinovanjem AR/VR, AI/ML, IoT-a i Blockchain-a.

5. AAI: Ovo će predstavljati naprednu umjetnu inteligenciju (AI), koja će revolucionirati mehaničko učenje, prepoznavanje obrazaca i računarstvo. Cilj mu je potpuno automatizirati procese bez potrebe za ručnim unosom.


www.noob.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Supported by TNT Grupacija
Adin
Adinhttps://www.tnt.ba
Adin je geek manijak. Donosi vam najnovije it vijesti i savjete. Zna sve o mobitelima, laptopima, tabletima. Koje aplikacije ne trebate, bez kojih ne možete. Voli putovati, dobro jesti i piti, pa često piše o mjestima koje trebate posjetiti.

drugi upravo čitaju

MOŽDA VAS ZANIMa