Tko su kandidati za Premijer ligu?

Prema odluci Izvršnog odbora Nogometnog saveza Federacije BiH natjecateljska sezona 2022./2023. Prve lige Federacije BiH počinje 13./14. kolovoza 2022. godine, a prvi dio prvenstva se završava 19./20. studenog 2022. godine.

Ovo ujedno znači i da ovih dana većina prvoligaša počinju pripreme za novu sezonu koja će imati minimalne promjene u njenom sastavu. U viši rang je otišao konjički Igman, dok je iz lige ispao Tomislav. S druge strane mjesto u njoj su izborili Stupčanica iz Olova koja je bila bolja od bugojanske Iskre u dva meča (3:0 i 2:1), te Radnički iz Lukavca koji je bio uspješniji od Klisa iz Buturović Polja (3:0, 0:1). Stupčanica će biti debitant u ovom rangu natjecanja.

Još jednom nas očekuje i zanimljiva utrka za titulu prvaka u Prvoj ligi FBiH, odnosno plasman u Premijer ligu. Prethodne dvije sezone se kao kandidat nametao gabelski GOŠK, ali im je mjesto u višem rangu izmicalo. Prošle sezone uz samo jedan osvojeni bod manje u odnosu na konjički Igman. Gabeljani su bodovno imali rekordnu sezonu u Prvoj ligi FBiH, ali to nije bilo dovoljno. Ovoga puta se čini da imaju još bolju priliku, ali i temelj.

GOŠK je šest kola prije kraja prošle sezone doveo za trenera Denisa Ćorića pred kojim je rekonstrukcija ekipe za koju je i sam kazao da ne misli da je dovoljno dobra za osvajanje prvog mjesta. Gabeljani su tako već doveli novih pet nogometaša u tim, ali prava pojačanja koja bi trebala raditi razliku tek trebaju dobiti jer su ostali i bez dva bitna člana, prvog strijelca Dženana Haračića te lijevog bočnog Stjepana Vege, koji su otišli u Željezničar.

Prva liga FBiH je jako nepredvidivo natjecanje i tko će se pridružiti GOŠK-u u ovoj utrci tek će, kao i obično, pokazati sama prvenstvena nadmetanja. Er.B.

The post Tko su kandidati za Premijer ligu? appeared first on Dnevni.ba.

dnevni.ba

drugi upravo čitaju